יום שישי, 23 בנובמבר 2012

לביבה חמה (ולא מתוקה) לחנוכה

חנוכה בפתח - חג הטיגונים הגדול. הסופגניות "מחליקות" ללא בעיה מיוחדת לתפריט של אנשים עם מחלת כליות (לאנשים עם סוכרת - יש להגביל את הכמות!!). לעומתן, הלביבות המסורתיות העשויות מתפוחי אדמה מכילות כמות גדולה של אשלגן, בעיקר כשלא אוכלים רק אחת או שתיים...

להלן הצעה חלופית ללביבות העשויות מקישואים ובצל. הקישואים דלים באשלגן לעומת תפוחי האדמה. יתרון נוסף: כחלק מהכנת הלביבות יש לסחוט היטב את הקישואים והבצל. יחד עם המים יוצא גם חלק מהאשלגן שבירקות, יתרון נוסף של לביבות אלה. מקור המתכון הוא שילוב של מספר מתכונים על מנת להתאים את המרכיבים לתפריט של אנשים עם מחלת כליות.

לביבות קישואים ובצל

המצרכים (כ -10 לביבות)

4 קישואים בינוניים
1 בצל בינוני
1 שן שום
1 ביצה
2 כפות קמח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה

  1. מגררים את הקישואים והבצל במגררת דקה. מניחים במסננת ומעמידים כ 30 דקות. סוחטים היטב.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים שום מעוך, ביצה ופלפל, ומערבבים.
  3. מוסיפים קמח לפי הצורך (כ-2 כפות) ומערבבים.
  4. מחממים מעט שמן (פחות מחצי ס"מ) ויוצקים לתוכו כפות מלאות מהתערובת.
  5. משטחים מעט ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות. הופכים לצד השני וממשיכים לטגן. מספיגים במגבות נייר ומגישים.

חשוב מאוד לסחוט היטב את הקישואים והבצל המגוררים. הדבר חיוני להצלחת המתכון. וכאמור, גם חלק מהאשלגן יוצא באופן זה, כך שהסחיטה חשובה כפליים לשומרים על תפריט דל אשלגן.

ערך תזונתי ללביבה

44 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 1.5 גרם חלבון, 2.5 גרם שומן, 10 מ"ג נתרן, 33 מ"ג זרחן, 137 מ"ג אשלגן

*ערך האשלגן בפועל נמוך יותר עקב הסחיטה.
הלביבות מתאימות לשומרים על תפריט דל אשלגן, דל מלח  ו/או דל חלבון.
2 לביבות מהוות תחליף למנת ירק וחצי מנת חלבון.
המתכון מתאים  גם לאנשים עם סוכרת  - כל 4 לביבות מהוות תחליף  לפרוסת לחם.
למי שמעונין בלביבות גבינה מתוקות - מתכון בתזונתון של נובמבר דצמבר. קישור לתזונתון (בעברית, ערבית ורוסית) במסך הראשי מצד ימין.
חג אורים שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה