יום שישי, 21 ביוני 2013

אשלגן וזרחן, על מה כל הענין?

כל אדם שתפקוד כליותיו נפגע ישמע במוקדם או במאוחר את שתי המלים הללו: אשלגן וזרחן. אלו הם שני מינרלים, החיוניים לתפקודו של הגוף, ומקורם במזון ובמשקאות אותם אנו צורכים. כאשר תפקוד הכליות תקין רמתם של מינרלים אלה היא בדרך כלל תקינה בדם, ואנשים רבים כלל אינם יודעים על קיומם. אולם כאשר תפקוד הכליות נפגע, הפרשתם של עודפי המינרלים הללו בשתן יורדת, ורמתם בדם מתחילה לעלות יתר על המידה. לשמירה על רמה תקינה שלהם יש חשיבות עליונה בשמירה על הבריאות, וכך הם הופכים להיות מחומרים עלומים, לאחד הנושאים המרכזיים בכל פגישה עם הצוות הרפואי.
אבוקדו-  אחד המזונות העשירים ביותר באשלגן

מאחר והאשלגן והזרחן מצויים במזון, לשמירה על תפריט מתאים יש חשיבות רבה בהשגת רמה תקינה שלהם בדם. לכל אחד יש להתאים את התפריט על פי  בדיקות  הדם והמצב הרפואי והתזונתי על ידי דיאטנית קלינית.
למי שרוצה לקבל מושג כללי על אילו מזונות עשירים יותר או פחות  באשלגן ובזרחן מצורפים בזאת דפי הדרכה בסיסיים בנושא. אין בדפים אלה בשום אופן תחליף לתפריט אישי הניתן על ידי דיאטנית, אלא לידע ראשוני וכללי בלבד.

הנחיות כלליות להפחתת אשלגן במזון במחלת כליות

הנחיות כלליות להפחתת זרחן במזון במחלת כליות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה