סלט קליל ומלא בריאות!
1 תפוח ירוק בינוני (100 גרם), קצוץ גס
לרוטב:
3 כפות שמן קנולה
מיץ מלימון בינוני
כף דבש (או ממתיק מלאכותי במתיקות זהה, לפי השום על האריזה)
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף, קצוץ לקוביות קטנות (או 2 קוביות ג'ינג'ר קפוא)
פלפל שחור לפי הטעם
שמים את הכרוב והתפוח הקצוצים בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
בתאבון!
המצרכים (4 מנות, כל מנה 4 כפות)
חצי כרוב סגול קטן (300 גרם נטו), קצוץ לרצועות דקות1 תפוח ירוק בינוני (100 גרם), קצוץ גס
לרוטב:
3 כפות שמן קנולה
מיץ מלימון בינוני
כף דבש (או ממתיק מלאכותי במתיקות זהה, לפי השום על האריזה)
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף, קצוץ לקוביות קטנות (או 2 קוביות ג'ינג'ר קפוא)
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים בקערה קטנה את כל החומרי הרוטב לקבלת תערובת אחידה.שמים את הכרוב והתפוח הקצוצים בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
![]() |
סלט כרוב ותפוח בניחוח ג'ינג'ר |
ערך תזונתי למנה ( 4 כפות)
111 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 1.2 גרם חלבון, 7.7 גרם שומן, 21 מ"ג זרחן, 232 מ"ג אשלגן, 14 מ"ג נתרן.
הערות:
- אם אתם ממש חייבים קצת מלח - תוספת רבע כפית מלח לרוטב תעלה את כמות הנתרן למנה ל -159 מ"ג.
- מתאים לאנשים עם סוכרת. מנה עם ממתיק מלאכותי במקום הדבש תכיל 7 גרם פחמימות.
- כל מנת סלט (4 כפות) מהווה תחליף למנת ירק או פרי בתפריט היומי (חשוב במיוחד להקפיד על גודל המנה לשמירת רמות אשלגן תקינות).
![]() |
מוכן לאכילה! סלט כרוב ותפוח (מנה- 4 כפות) |
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה