יום ראשון, 10 במרץ 2013

אביב הגיע פסח בא

חג הפסח בפתח, ותפריט החג המיוחד מעלה לעתים שאלות בנודע להתאמתו  למטופלי דיאליזה או אי ספיקת כליות.

 המאכלים המיוחדים והארוחות הרבות, מציבים אתגר תזונתי לכל בני ישראל. עבור אנשים עם אי ספיקת כליות ומטופלי דיאליזה, האתגר גדול שבעתיים. מותר לאכול מצות? איזה סוג עדיף? איך מתמודדים עם אכילה מרובה של תפוחי אדמה? והאם מותר להשתמש בקמח תפוחי אדמה?  מה לגבי הגפילטע פיש והכבד הקצוץ?  ואיך מתמודדים עם צלחת הסדר והברכות?חרוסת מותר לטעום? יש אולי מתכון מועדף? איך מתמודדים עם הארוחות הרבות, גם מחוץ לבית, ונטילה סדירה של קושרי זרחן?

על כל זאת ועוד ניתן לקרוא בחוברת מיוחדת שהוכנה במיוחד לרגל החג בשיתוף העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות וחברת סאנופי. החוברת מחולקת ביחידות השונות, וניתן להורידה ביחד עם חומרים נוספים גם כאן 

חוברת הדרכה לפסח למטופלי דיאליזה

בנוסף, לפניכם המדריך  המלא למאכלי החג.  אם נותרו קושיות בלתי פתורות אשמח לענות: תוכלו להשאיר שאלות כתגובה לפוסט זה, או בדף הפייסבוק של העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות. ניתן להוריד הנחיות אלה (גרסת אפריל 2012) גם כקובץ PDF בשלוש שפות (עברית,רוסית וערבית) מאתר העמותה









חג שמח!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה