יום שישי, 15 בנובמבר 2013

כל מאכל מתחיל בבצל

נכון ש(כמעט) כל מתכון שמכבד את עצמו מתחיל עם טיגון בצל? טוב אולי קצת הגזמתי, אך ללא ספק בצל מוסיף טעם וניחוח למאכלים רבים, ובהחלט תורם לתיבול, בעיקר כשמנסים לצמצם במלח.
בצל לבן, בצל סגול, בצל ירוק, בצלצלים: הכל הולך! גם את גבעולי העירית אפשר לשלב במשפחה, להצלחת הארוחה. כמה טוב שכל מיני הבצלים דלים יחסית באשלגן, דלים בזרחן, ומשתלבים נהדר בתפריט המותאם לאנשים עם מחלת כליות.
ערכי אשלגן לדוגמה: 1 בצל ירוק שלם מכיל כ -100 מ"ג אשלגן, כף עירית קצוצה מכילה 9 מ"ג אשלגן, בצל יבש בינוני מכיל כ - 170 מ"ג אשלגן ומהווה תחליף למנת ירק ממוצעת. 1 בצלצל פנינה מבושל מכיל כ -25 מ"ג אשלגן.

בהמשך לפוסטים על החומץ, הנה שילוב מנצח של השניים: בצל וחומץ, וגם תוספת לאגף החמוצים המומלצים.

בצל. מאתר ויקיפדיה


בצל סגול כבוש


תוספת לכריכים, ולכל מנה שמבקשת חמוצים
מתכון של מאיה מרום מהמוסף זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות


המצרכים (5 מנות)

2 בצלים סגולים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
3/4 כוס חומץ
3 כפות סוכר (או ממתיק מלאכותי מתאים לבישול באותה מתיקות, מומלץ לאנשים עם סוכרת)
קורט מלח (שמינית כפית)
חצי כפית פתיתי צ'ילי חריף (לחובבי החריפות, לא חובה)

אופן ההכנה

בסיר קטן על אש גבוהה מרתיחים את החומץ, הסוכר, המלח ופתיתי הצ'ילי.
כשהתערובת רותחת מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומבשלים למשך 30 שניות בדיוק. מסירים מהאש.
מקררים לטמפרטורת החדר, מעבירים לצנצנת עם הנוזלים ושומרים במקרר (עד חודשיים-שלושה).

ערך תזונתי למנה (עם סוכר)

61 קלוריות, 13 גרם פחמימות, 0.4 גרם חלבון, 0 גרם שומן, 15 מ"ג זרחן, 65 מ"ג נתרן, 91 מ"ג אשלגן.

ערך תזונתי למנה (עם ממתיק מלאכותי)

30 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 0.4 גרם חלבון, 0 גרם שומן, 15 מ"ג זרחן, 65 מ"ג נתרן, 91 מ"ג אשלגן.

בתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה