יום רביעי, 21 במאי 2014

פיצה קדאיף


הכל התחיל בזכות הכנאפה. סיפרתי לקולגה מוכשרת, הדיאטנית והשפית תמר כהן, כי הכנאפה היא מאכל מצוין להעשרה בחלבון עבור אנשים המטופלים בדיאליזה. כמובן שכמות הסוכר שבכנאפה בעייתית עבור אילו הסובלים גם מסוכרת...
למשמע הדבר תמר הציעה - מה דעתך לנסות מאפה קדאיף בהשראת הכנאפה, אבל לא מתוק? עם עלים רעננים וגבינת מוצרלה?
רעיון נפלא! עניתי. מיד ניגשה תמר לרקוח במטבחה את המתכון המובא בהמשך. בחרנו למתכון עלים דלים יחסית באשלגן: חסה, בצל ירוק ובזיליקום. גבינת המוצרלה נבחרה בשל תכולת המלח הנמוכה שבה, ביחס לגבינות קשות וגם בכלל. המנה קלה להכנה, מרקם האטריות לאחר הטיגון קריספי ונעים לאכילה, וריח הניחוח שממלא את הבית בעת ההכנה מעורר תאבון. העלים מעניקים טעם רענן, המשתלב היטב עם המוצרלה. מתאים כארוחה קלה, ויכול להשתלב נהדר על שולחן חג השבועות הקרב ובא. לעבודה!


מקור ההשראה: כנאפה מתוקה. עשירה בחלבון



כנאפה מלוחה (או פיצה קדאיף)

תמר כהן, שפית ודיאטנית


המצרכים (4 מנות):


150 גרם אטריות קדאיף מופשרות (להשיג במרכולים באגף הקפואים, או בחנויות למוצרי אפיה)

2 כפות שמן זית

כוס עלי בזיליקום (שלמים, מופרדים מהגבעול, כ -30 גרם)

כוס חסה משי/ערבית קצוצה (לא חסה אייסברג, כ -10 עלים בינוניים, 70 גרם)

1 יחידה בצל ירוק קצוץ

3 כדורי מוצרלה גדולים קרועים לחתיכות בינוניות, או 1 חבילה בייבי מוצרלה (150 גרם)


חבילה של אטריות קדאיף



אופן ההכנה

שמים את השמן במחבת גדולה, ומפזרים מעליו בשכבה אחידה את אטריות הקדאיף.
מפזרים מעל האטריות את עלי החסה, הבזיליקום והבצל הירוק, ומעליהם את הגבינה.
מעמידים על אש בינונית - גבוהה ומכסים את המחבת במכסה או בצלחת.
מטגנים כחמש דקות, עד שהתחתית משחימה והגבינה נמסה. מסירים את המכסה, מתבלים בפלפל שחור ומגישים.
הערה: ניתן גם לאפות במקום לטגן- משמנים תבנית, מניחים עליה את הקדאיף ויתר המרכיבים באותו אופן שמוסבר לעיל, ואופים כ -10-15 דקות בחום בינוני (180 מעלות). 

 

ערך תזונתי למנה

255 קלוריות, 24 גרם פחמימות, 11 גרם חלבון, 12 גרם שומן, 194 מ"ג אשלגן, 169 מ"ג זרחן, 122 מ"ג נתרן.

לאנשים עם סוכרת - כל מנה מהווה תחליף ל -2 פרוסות לחם.
כל מנה מהווה תחליף גם למנת ירק מבחינת כמות האשלגן.



במחבת - לפני הטיגון




מוכן לאכילה... אם רק ידעה התמונה להעביר את הניחוח המשכר!!



לפני אפיה בתבנית - עם פרוסות מוצרלה עגולות

אחרי האפיה, וקצת לפני שחוסל...

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה