יום שבת, 21 ביוני 2014

מאפינס בניחוח עוגת גבינה - כמה טעים ככה קל הכנה

תמיד נחמד למצוא עוד דרך לשלב גבינה לבנה בתפריט, לצורך העשרתו בחלבון. ואם המתכון קל מאוד להכנה, וניתן להכינו גם בגרסה דלת סוכר, הרווח כפול. להלן  מתכון פשוט ומהיר למאפינס בסגנון עוגת גבינה. במקום לטרוח על עוגת גבינה ולהתפלל שלא תצנח ביציאה מהתנור, מערבבים 6 מצרכים, ומקבלים תוך זמן קצר מאפינס ריחניים. כל מאפין מכיל 5 גרם חלבון, פי 2 מפרוסת עוגה רגילה או מאפינס רגילים. במידת הצורך והרצון ניתן לשלב במאפה גם אבקת חלבון, ולקבל תכולה גבוהה עוד יותר של חלבון למנה. אפשר להכין את המאפינס ללא תוספות, או לגוון עם שוקולד צ'פס מריר או לבן, או חמוציות מיובשות. ואם היה אפשר לשתף את הריח... (בטח בקרוב יהיה אפשר) הייתם ניגשים מיד להכין לכם מנה. בתאבון!


מאפינס עוגת גבינה עם שוקולד לבן יצאו מהתנור....

מאפינס בניחוח עוגת גבינה

מבוסס על מתכון של מאיה מרום מהעיתון ידיעות אחרונות

המצרכים (24 מאפינס)

3/4 כוס שמן קנולה
ביצה שלמה
3 חלבוני ביצה
1 כוס סוכר או 1 כוס ממתיק מלאכותי "כמו סוכר"
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 חבילה קטנה קמח תופח לבן (350 גרם, 2.5 כוסות)
אופציונלי: כוס שוקולד צ'יפס מריר או לבן או כוס חמוציות מיובשות



אופן ההכנה


מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מערבבים בקערה את השמן, הגבינה, הביצים והסוכר (או הממתיק) לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הקמח והשוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
משמנים תבניות מאפינס או שמים עטרות נייר בשקעים (סה"כ 24 שקעים), ומחלקים את התערובת באופן שווה בין השקעים.
אופים במשך 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי.


הבלילה לפני ההכנסה לתבנית

מאפינס עוגת גבינה עם שוקולד מריר לפני האפיה

ערך תזונתי למאפין (עם ממתיק מלאכותי ללא תוספות)

141 קלוריות, 13.5 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 7.3 גרם שומן, 61 מ"ג זרחן, 66 מ"ג אשלגן, 271 מ"ג נתרן.


ערך תזונתי למאפין (עם שוקולד וממתיק מלאכותי)


163 קלוריות, 15.7 גרם פחמימות, 5.3 גרם חלבון, 8.6 גרם שומן, 63 מ"ג זרחן, 87 מ"ג אשלגן, 271 מ"ג נתרן.


ערך תזונתי למאפין (עם סוכר ושוקולד)


186 קלוריות, 22 גרם פחמימות, 5.3 גרם חלבון, 8.6 גרם שומן, 63 מ"ג זרחן, 87 מ"ג אשלגן, 271 מ"ג נתרן.


המתכון מתאים לאנשים המטופלים בדיאליזה, ולאנשים  עם אי ספיקת כליות ללא דיאליזה. יש להתאים את מספר המנות  היומי לתפריט האישי על פי המלצת הדיאטנית.
לאנשים עם סוכרת מומלץ להכין את הגרסאות עם הממתיק המלאכותי.  אם רוצים להפחית עוד קצת בכמות הסוכר ו/או הקלוריות אפשר לשים פחות מכוס תוספת. כל יחידת מאפין עם ממתיק מלאכותי מהווה תחליף לכפרוסת לחם מבחינת כמות הפחמימות.


מאפינס עוגת גבינה עם שוקולד לבן לפני האפיה


מאפינס עוגת גבינה עם שוקולד מריר רגע לפני שנעלמו...

נקודה למחשבה

מי שיטעם את המאפינס יבחין מיד בכך שהם מתוקים למדי. אז מאיפה יש בהם כל כך הרבה נתרן (מלח) ? ניתן לראות את כמות הנתרן בחישוב הערכים התזונתיים לעיל - 271 מ"ג ליחידה. הגבינה הלבנה הרגילה, וכן הקמח התופח הם המקורות העיקריים לנתרן (מלח) במאפה. ראשית, ניתן ללמוד מכך שחוש הטעם אינו כלי טוב לאבחון כמות המלח במזון. שנית, יש דרכים בהן  ניתן להקטין את תכולת המלח:
להשתמש בגבינה לבנה ללא תוספת מלח, ובכך להפחית בצורה משמעותית את כמות הנתרן במוצר הסופי.
להשתמש בקמח רגיל (לא תופח), ולשים חצי עד 3/4 כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח. אבקת האפיה תורמת לא מעט נתרן וגם זרחן למאכלים, ועדיף לקצץ בכמותה במידת האפשר.


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה