יום חמישי, 1 בינואר 2015

קציצות כרובית ועוף - מה טוב!


מתכון של ישראל אהרוני, מהמוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות. המתכון המקורי שונה בהתאם לדרישות התפריט המותאם לאנשים עם מחלת כליות.

קציצות כרובית ועוף


המצרכים (כ -18 קציצות בינוניות)

לקציצות

750 גרם חזה עוף טחון
1 כרובית טריה קטנה, מופרדת לפרחים
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק (אני שמתי 3 כפיות/קוביות שום קפוא)
6 עלי מרווה קצוצים דק
3/4 כוס פירורי לחם
1 כף קליפת לימון מגורדת
2 ביצים
חצי כפית אגוז מוסקט
פלפל שחור טחון לפי הטעם
שמן זית לטיגון (4 כפות)

לציפוי

1 כוס פירורי לחם

לרוטב

4 כפות שמן זית
שליש כוס מיץ לימון טרי
3 כוסות מים
5 עלי מרווה שלמים
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם


אופן ההכנה

מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים למשך כ -10 דקות עד שהם מתרככים.
מסננים ומועכים במזלג או מועך פירה.
מערבבים את הכרובית עם העוף הטחון ושאר חומרי הקציצות.
מכסים את הקערה ומשהים במקרר למשך כשעה.
צרים מהתערובת קציצות שטוחות בידיים רטובות.
טובלים את הקציצות בפירורי הלחם ומטגנים בשמן זית כ -3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.

בסיר רחב ושטוח שמים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
מכניסים את הקציצות לסיר בשכבה אחת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית כחצי שעה.
במהלך הבישול הופכים את הקציצות על מנת שיספגו היטב את הרוטב.
מגישים עם אורז לבן.


קציצות עוף מוגשות לצד סלט 




ערך תזונתי לכל הכמות (לקציצה)

2492 (138) קלוריות, 214 (12) גרם חלבון, 131(11) גרם פחמימות, 115(6.4) גרם שומן,  2349 (130) מ"ג אשלגן, 1562 (87) מ"ג זרחן, 4328 (240) מ"ג נתרן.

ולסיום -  מי שרוצה ללמוד איך להכין את הסלט שליד הקציצות מוזמן ללחוץ  כאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה