יום שבת, 21 במרץ 2015

לביבות פתיתים עם בצל

את הרעיון לעשות לביבות מפתיתים ראיתי לראשונה בדוכן של אסם בכנס תזונה. כבר אז הוא מצא חן בעיני, כגיוון לצורת ההכנה המוכרת. בעיקר עבור אנשים שתפריטם מוגבל מסיבות שונות, למשל במקרה של מחלת כליות, היכולת לגוון במאכלים "המותרים" חשובה. ומכיון שפתיתים עומדים בדרישות של התפריט הידידותי לכליות זה בהחלט מבורך!
עבור מטופלי דיאליזה, הזקוקים לתוספת חלבון, הוספת הביצים לפתיתים בהכנת הלביבות גם משדרגת את המנה מבחינה תזונתית.

המתכון המקורי









בנוסף לפתיתים המוכרים, יש כיום סדרה נוספת של פתיתים הנקראת פתיתים פלוס, ומכילה אחוז נמוך של חיטה מלאה או בורגול. היתרון בפתיתים אלה הוא האפשרות לשלב כמות מוגבלת של סיבים תזונתיים בתפריט. מוצרים מחיטה מלאה או בורגול בדרך כלל מוגבלים בתפריט המותאם למחלת כליות, עקב תכולה גבוהה  של אשלגן וזרחן. הגבלה זו חשובה מחד, אך גם גורמת לתפריט דל סיבים מאידך, שלהם חשיבות לתפקוד התקין של מערכת העיכול בפרט והגוף בכלל. מוצר המשלב אחוז קטן של חיטה מלאה או בורגול עוזר ליהנות מכל העולמות - גם תוספת סיבים קלה, גם ללא עומס רב מדי של אשלגן וזרחן.

פתיתים פלוס - 12% בורגול או 30% חיטה מלאה. 


לכן את לביבות הפתיתים שיובאו להלן הכנתי עם פתיתים פלוס בורגול. תוספת הירקות צומצמה לבצל, והתוצאה פשוט נטרפה בשניות!! אז אין מה לחכות יותר:

לביבות פתיתים עם בצל


המצרכים (כ -30 לביבות)

כוס פתיתים (אפשר פתיתים פלוס עם חיטה מלאה או בורגול)
מים רותחים לפי הוראות היצרן
1 בצל בינוני
כפית שמן לטיגון הבצל
2 ביצים
2 חלבוני ביצה
2 כפיות שמן לבלילה
3 כפות פירורי לחם
רבע כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות שמן לטיגון הלביבות


אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, ומטגנים עד להזהבה בסיר עם כפית שמן. מוסיפים את הפתיתים, מטגנים עוד כמה שניות, ומוסיפים מים רותחים על פי הוראות היצרן. ממשיכים לבשל על פי הוראות היצרן.
לאחר שהפתיתים מוכנים מוסיפים את יתר המרכיבים (פרט לשמן לטיגון), ומערבבים היטב.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, יוצרים לביבות בעזרת כף, ומטגנים כשתי דקות מכל צד.
מגישים מיד...




לביבות פתיתים עם בצל שניה לפני שנטרפו....

ערך תזונתי ללביבה (30 לביבות)

38 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 1.5 גרם חלבון, 1.5 גרם שומן, 20 מ"ג זרחן, 28 מ"ג אשלגן, 32 מ"ג נתרן. 

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל 3 לביבות מהוות תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.
החישוב נעשה לפי ערכים תזונתיים של פתיתים רגילים, בהעדר ערכי אשלגן וזרחן של פתיתים פלוס. לכן יתכן וערכי האשלגן והזרחן מעט גבוהים יותר מהרשום  בשימוש בפתיתים פלוס.

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה