יום שישי, 1 במאי 2015

משהו שלא חשבתם לעשות עם קרמבו

לא משנה אם אתם אוכלים את הביסקוויט של הקרמבו בהתחלה או בסוף, להכין עוגיות מקרמבו חשבתם? הקרמבו הוא מבין הממתקים הידידותיים לכליות, ובעוגיות אלה מוסיפים לו רק עוד 2 מרכיבים: שמנת מתוקה וקמח, שגם משתלבים יפה בדרישות הדיאטה. בעבודה של דקות בודדות מקבלים עוגיות משגעות... אז אם נשארו לכם כמה קרמבואים שלא ידעתם מה לעשות איתם, למה שלא תנסו את המתכון החביב הזה? ואם אין לכם קרמבו, גזרו ושמרו את המתכון לחורף הבא...
המתכון הוא של מאיה מרום, מהמוסף זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות.




עוגיות מקרמבו מוקה


עוגיות קרמבו

מתכון של מאיה מרום, מוסף זמנים מודרניים



המצרכים (12 עוגיות)

5 יחידות קרמבו
2 כפות שמנת מתוקה
כף גדושה קמח

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל -180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מזלג לקבלת תערובת אחידה.
בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות קטנות בקוטר כ -2 ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים במשך 8-9 דקות, עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות בצדדים.
מצננים עד להתייצבות.


ערך תזונתי לעוגיה


62 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 0.6 גרם חלבון, 2.5 גרם שומן, 14 מ"ג זרחן, 22 מ"ג אשלגן, 31 מ"ג נתרן.

לאנשים עם סוכרת: כל 2 עוגיות מהוות תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות (מנת פחמימה).
מתאים במיוחד לאנשים עם מחלת כליות שאינם מטופלים בדיאליזה, בשל תכולת החלבון הנמוכה.
מתאים גם למטופלים בדיאליזה.

נסו ותהנו :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה