יום ראשון, 21 ביוני 2015

הקישואים הממולאים של ליאור

תודה רבה לליאור חדשי, דיאטנית נפרולוגית, שבחרה את המתכון, שיפרה את הרכבו, חישבה, הכינה, צילמה וטעמה!!
להלן השינויים מהמתכון המקורי – הפחתת כמות הפטריות (עשירות באשלגן..,)  הוספת קוטג' ושמנת חמוצה – קוטג' בשביל תוספת חלבון ושמנת חמוצה בשביל להעשיר את הטעם (שניהם דלים יחסית בזרחן). החלפת הבזיליקום באורגנו – לא מחייב, פשוט ענין של טעם. הורדת תוספת מלח ושטיפת הפטריות במים להפחית גם מהן את הנתרן. יצא ממש טעים! לא מרגיש שחסרה מליחות .. בחישוב של הנתרן יצא כנראה יותר גבוה מבפועל כי הפטריות שטופות.

הקישואים הממולאים של ליאור

בהשראת מתכון מהספר "בישול לתואר ראשון"

מצרכים (ל-8 מנות)


8 קישואים קטנים

בצל בינוני קצוץ

חצי פחית שימורי פטריות (115 גר', מומלץ לשטוף הפטריות במים על מנת להפחית כמות הנתרן)

כף חמאה (10 גר')

125 מ"ל שמנת מתוקה 32%

כפית אורנו מיובש

כפית שום כתוש

קורט פלפל שחור

חצי גביע קוטג'

חצי גביע שמנת חמוצה 15%



הוראות הכנה


לשטוף את הקישואים ולהוריד להם את הקצוות, לבשל במים רותחים כ-10 דקות או עד שמעט רכים. לשפוך את המים, לחצות לחצי לאורך ולרוקן את התוכן עם כפית (רצוי לתת להם להתקרר מעט לפני כן).






לטגן את הבצל הקצוץ בחמאה עד ששקוף, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עוד 3 דקות.

להוסיף את השמנת המתוקה, שום, אורגנו ופלפל שחור. לתת לבלילה להגיע לרתיחה כדקה ואז להוריד מהאש. להוסיף לבלילה הקוטג' והשמנת. למלא את הקישואים.





להניח בתבנית על גבי נייר אפיה ולאפות כחצי שעה בחום בינוני (180 מעלות).







ערכים תזונתיים למנה (= 2 "סירות")


104 קלוריות, 3 גר' חלבון, 4 גר' פחמימות, 8.5 גר' שומן, 162 מ"ג אשלגן, 63 מ"ג זרחן, 134 מ"ג נתרן



לאנשים עם סוכרת


כל מנה (2 "סירות") = שליש מנת פחמימה (תחליף לשליש פרוסת לחם).

תודה רבה לליאור ובתאבון!!!








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה