יום שני, 8 ביוני 2015

מלפפונים בתחמיץ לא להחמיץ!

עונת המלפפונים היא בין היתר כינוי לשיא עונת הקיץ. עבור מטופלי דיאליזה נדמה כי עונה זו נמשכת כל השנה, בהיותו של המלפפון ירק דל אשלגן, ולכן מתאים לתפריט במקרה של מחלת כליות. אפשר לאכול את המלפפון סתם כך, או להכין ממנו סלטים שונים, ויש המכינים ממנו גם תבשילים וממולאים.

האם צריך לקלף את המלפפון?


מלפפון בינוני לא מקולף (70 גרם) מכיל כ -100 מ"ג אשלגן. קילוף המלפפון יביא להפחתה זניחה בכמות האשלגן (כ -8 מ"ג), לכן חובבי הקליפה יכולים לאכול אותה כרגיל. אפילו רצוי להשאיר את הקליפה (בתנאי ששוטפים אותה היטב), על מנת להנות מתוספת סיבים לתפריט.

מלפפונים בתחמיץ


מתכון טעים מאוד וקל להכנה, שיכול לשמש תחליף לחמוצים הרגילים, המכילים כמות גדולה של מלח, ולכן פחות מומלצים עבור אנשים עם אי ספיקת כליות ומטופלי דיאליזה.


המצרכים (5 מנות, 3 כפות למנה)


6-7 מלפפונים בינוניים (500 גרם)

חצי כוס מים

חצי כוס חומץ

כף סוכר או ממתיק מלאכותי

אופן ההכנה


קוצצים את המלפפונים לפרוסות דקות ושמים בקערה. מערבבים עם חומרי הרוטב. אם משתמשים בסוכר, כדאי להחליף את המים במים רותחים על מנת להמיסו. הסלט מוכן לאכילה מיד, אך טעים יותר לאחר יום במקרר.

הסלט מוכן




ערך תזונתי למנה (3 כפות)


15 קלוריות, 0.6 גרם חלבון, 3 גרם פחמימות, 0 גרם שומן, 150 מ"ג אשלגן, 24 מ"ג זרחן, 2 מ"ג נתרן.

הערות


המתכון שהובא כאן הוא הבסיסי ביותר, וטעים בפני עצמו. ניתן לגוון עם תוספות לפי הטעם: בצל קטן חתוך לעיגולים, שום כתוש או פרוס, 2 כפות שמיר קצוץ דק דק, פלפל חריף קצוץ. ניתן לשנות את היחס בין המים לחומץ לפי הטעם, או לשים רבע כוס שמן במקום רבע כוס מים. 






עוד יתרון של המתכון

אם מצליחים להתאפק ולתת לסלט לעמוד יום אחד במקרר זה משתלם: חלק מהאשלגן המצוי במלפפונים הקצוצים עובר לרוטב, ואפשר להוסיף עוד כף או שתיים למנה... זאת בתנאי שלא אוכלים את הרוטב עצמו.




האחראיות לכך שלא נשאר למחר...





בתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה