הכל התחיל בפגישה האחרונה של דיאטניות נפרולוגיה חרוצות ושפית דיאטנית אחת, העומלות על מתכונים שיתאימו לכל הדרישות, שלעתים נראות מעט דרקוניות, בתפריט של אנשים עם מחלת כליות. בפגישה ההיא, אי שם בתל אביב, נכחו לאה כהן, מירב יעקובסון נפתלי, נורית קוגן, תמר כהן ואנוכי. לפתע עצרה לאה כהן, העובדת במכוני חברת "הכליה" בירושלים, את הדיון, ואמרה: מה עם חטיפי ג'לטין? יש בו כל כך הרבה חלבון, לא חבל שלא משתמשים בו?
מהון להון, מאז ועד היום, מצאה לאה, וגם ניסתה במטבחה, את חטיפי הג'לטין, שמיד יופיע מתכונם המפורט. לאחר שהם עברו בהצלחה מרובה את מבחן הטעימה של משפחת כהן לדורותיה, מומלץ ביותר לנסות גם אצלכם.
אז מה היה לנו כאן? גם חטיף טעים כשמתחשק משהו מתוק, גם שילוב של פירות בתפריט מבלי לחרוג ממגבלת האשלגן, והבונוס - תוספת חלבון שבדרך כלל אין בפירות.
אתם עוד כאן? רוצו למטבח!
חטיפי ג'לי פירות
הרעיון למתכון : הדיאטנית לאה כהן
מבוסס על מתכון של Robin Konie מהבלוג Thank your body
מבוסס על מתכון של Robin Konie מהבלוג Thank your body
חטיפי ג'לי פירות. תמונה: Thank your body |
המצרכים (כ -20 חטיפים)
2/3 כוס מיץ לימון
2/3 כוס תותים או אוכמניות
1-2 כפות דבש
5 כפות (קופסה) ג'לטין אמיתי מעצמות דגים (כשר פרווה)
הוראות הכנה
שמים בסיר קטן את מיץ הלימון והפרי. מבשלים על להבה בינונית עד שהפירות מתרככים מעט.
מורידים מהאש, מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
מורידים מהאש, מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
טוחנים את התערובת בבלנדר.
נותנים לתערובת להתקרר כ -10 דקות.
מוסיפים את הג'לטין לאט לאט לתערובת, 1 כף בכל פעם, תוך בחישה שלא ייווצרו גושים. אם נוצרים גושים, אפשר לטחון שוב בבלנדר או לחמם מעט שוב את התערובת עד להמסתם.
מוסיפים את הג'לטין לאט לאט לתערובת, 1 כף בכל פעם, תוך בחישה שלא ייווצרו גושים. אם נוצרים גושים, אפשר לטחון שוב בבלנדר או לחמם מעט שוב את התערובת עד להמסתם.
יוצקים את התערובת לתבנית קטנה המכוסה בניר אפיה (בגודל כ -20X20, כמו תבנית של טוסטר אובן למשל, או פיירקס קטן) או לתבנית שקעים עם צורות מותאמת להכנת סוכריות או פרלינים כמו זו (להשיג בחנויות כלי מטבח). חשוב שהשכבה תהיה דקה, כך החטיפים טעימים יותר.
שמים את התבנית עם התערובת במקרר לחצי שעה עד שעה עד שהתערובת הופכת מוצקה.
אם מדובר בתבנית שטוחה חותכים את התערובת המוצקה למלבנים (או כל צורה אחרת שרוצים), ושומרים במקרר.
שמים את התבנית עם התערובת במקרר לחצי שעה עד שעה עד שהתערובת הופכת מוצקה.
אם מדובר בתבנית שטוחה חותכים את התערובת המוצקה למלבנים (או כל צורה אחרת שרוצים), ושומרים במקרר.
ערך תזונתי לחטיף
9 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 0 גרם שומן, 15 מ"ג אשלגן, 2 מ"ג זרחן, 2 מ"ג נתרן.ערכים אלה חושבו עם שימוש במיץ טבעי. במידה ובוחרים מיץ שאינו טבעי, ערכי האשלגן יהיו כמחצית מהערך הרשום - כ -6 מ"ג לחטיף.
כל 7-8 חטיפים מהווים תחליף למנת פרי (מתאים גם לאנשים עם סוכרת כתחליף לפרי). הרווח הנוסף בזכות הג'לי - כל מנה של חטיפים מהווה גם תחליף למנת חלבון כגון ביצה או כף גבינה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה