החסה יוצאת מהסלט ומשתתפת ברוטב של קציצות הודו ריחניות. עוד תחליף מצוין לרוטב העגבניות הקלאסי, העתיר באשלגן. כאן כל מרכיבי הרוטב הם דלים יחסית באשלגן מלכתחילה, והבישול של הקציצות והירקות במים בשלב הסופי מפחית עוד יותר את כמות האשלגן במנה.
הותאם לתפריט ידידותי לכליות
2 פרוסות עבות של לחם לבן
חצי בצל בינוני
2 חלבוני ביצה
חצי כפית אורגנו
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור לפי הטעם
1 כרשה
3 מקלות סלרי
10 עלי חסה עגולה
כף שמן זית
4 כוסות מים
פלפל שחור לפי הטעם
משרים את פרוסות הלחם בקערת מים למספר דקות, מסננים וסוחטים היטב.
מגרדים את הבצל, ומערבבים בקערה עם הבשר הטחון, הלחם, חלבוני הביצה, האורגנו והפטרוזיליה. מתבלים בפלפל שחר לפי הטעם.
יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים את הקציצות כ -10 דקות, או עד שהן משחימות מעט.
בינתיים מכינים את הרוטב:
קוצצים גס את הבצל, הכרשה והסלרי, ומטגנים בכף שמן זית כשבע דקות או עד שהם מזהיבים קלות, במחבת רחבה או סיר שיוכלו להכיל גם את הקציצות בהמשך.
שוטפים 10 עלי חסה (אפשר גם את העלים החיצוניים היפים פחות, לתבשיל הם מצויינים!) וקוצצים אותם גס. מוסיפים אותם לירקות המטוגנים במחבת/סיר.
מוסיפים את המים לירקות, ומתבלים בפלפל שחור לפי הטעם.
מביאים לרתיחה, ומוסיפים את הקציצות האפויות חלקית.
מבשלים על אש בינונית למשך 15-20 דקות .
הצעת הגשה: עם אורז לבן ופלח לימון לסחיטה.
לאחסון הקציצות (אם נשאר.... ) מסננים את מי הבישול, ושומרים את הקציצות והירק. שפיכת המים מוציאה את האשלגן שעבר אליהם בעת הבישול מהבשר והירקות, ובכך הופכים את המנה לדלה יותר באשלגן.
אכילת מנה זו מהווה תחליף למנת הבשר והירק בארוחה.
מתאים לאנשים עם סוכרת - כל 2 קציצות מהוות תחליף לשליש פרוסת לחם (הפחמימות שמקורן בירקות לא נלקחו בחשבון).
קציצות הודו ברוטב ירוק
מתכון מקורי של מאיה מרום מהעיתון ידיעות אחרונותהותאם לתפריט ידידותי לכליות
המצרכים (20 קציצות)
600 גרם הודו טחון (רצוי מנתח שווארמה)2 פרוסות עבות של לחם לבן
חצי בצל בינוני
2 חלבוני ביצה
חצי כפית אורגנו
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב הירוק
1 בצל בינוני1 כרשה
3 מקלות סלרי
10 עלי חסה עגולה
כף שמן זית
4 כוסות מים
פלפל שחור לפי הטעם
חסה עגולה |
אופן ההכנה
מחממים תנור ל -200 מעלות.משרים את פרוסות הלחם בקערת מים למספר דקות, מסננים וסוחטים היטב.
מגרדים את הבצל, ומערבבים בקערה עם הבשר הטחון, הלחם, חלבוני הביצה, האורגנו והפטרוזיליה. מתבלים בפלפל שחר לפי הטעם.
יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים את הקציצות כ -10 דקות, או עד שהן משחימות מעט.
הקציצות בדרך לתנור |
בינתיים מכינים את הרוטב:
קוצצים גס את הבצל, הכרשה והסלרי, ומטגנים בכף שמן זית כשבע דקות או עד שהם מזהיבים קלות, במחבת רחבה או סיר שיוכלו להכיל גם את הקציצות בהמשך.
שוטפים 10 עלי חסה (אפשר גם את העלים החיצוניים היפים פחות, לתבשיל הם מצויינים!) וקוצצים אותם גס. מוסיפים אותם לירקות המטוגנים במחבת/סיר.
מוסיפים את המים לירקות, ומתבלים בפלפל שחור לפי הטעם.
מביאים לרתיחה, ומוסיפים את הקציצות האפויות חלקית.
מבשלים על אש בינונית למשך 15-20 דקות .
הצעת הגשה: עם אורז לבן ופלח לימון לסחיטה.
מוכן לאכילה... יאמי! |
לאחסון הקציצות (אם נשאר.... ) מסננים את מי הבישול, ושומרים את הקציצות והירק. שפיכת המים מוציאה את האשלגן שעבר אליהם בעת הבישול מהבשר והירקות, ובכך הופכים את המנה לדלה יותר באשלגן.
ערך תזונתי לקציצה
99 קלוריות, 3.9 גרם פחמימות, 5.65 גרם חלבון, 6.6 גרם שומן, 50 מ"ג זרחן, 125 מ"ג אשלגן, 118 מ"ג נתרן.אכילת מנה זו מהווה תחליף למנת הבשר והירק בארוחה.
מתאים לאנשים עם סוכרת - כל 2 קציצות מהוות תחליף לשליש פרוסת לחם (הפחמימות שמקורן בירקות לא נלקחו בחשבון).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה