לאחרונה נתקלתי במתכון לפנקייק על בסיס... מעדן הגבינה המוקצפת הותיק דניאלה! הרעיון מיד מצא חן בעיני: במקום לשים מים או לבן בבלילה, אפשר לשים גבינה, ובכך להעשיר את הפנקייק בחלבון, וגם "לחסוך" באשלגן וזרחן. פעמים רבות אני נשאלת מה זה משנה לבן או גבינה? שניהם מיוצרים מחלב. ובכן, צורת העיבוד ומרקם המוצר הסופי משפיעים על ההרכב התזונתי. לבן, בהיותו בעל מרקם נוזלי, עשיר יותר במים, ותורם יותר נוזלים לגוף לעומת גבינה. יש לכך משמעות כאשר קיים הכרח לצמצם את צריכת הנוזלים היומית. צורת העיבוד של הלבן מותירה גם יותר אשלגן וזרחן בתוצר הסופי, המסוננים ממנו כאשר מכינים גבינה. לכן, החלפת הלבן בגבינה היא בעלת יתרון לאנשים עם מחלת כליות, ובעיקר למטופלים בדיאליזה.
אם כבר שמים דניאלה, למה לא לנסות גם גרסה לאנשים עם סוכרת על בסיס גבינה לבנה עם ממתיק מלאכותי? אז ניסיתי! שמחה לדווח שזה עבר את המבחן של הבנות שלי, הן אכלו בהנאה את שתי הגרסאות. אצלנו אוהבים במיוחד לאכול את הפנקייק עם קוטג'. מומלץ להעשרה נוספת בחלבון לפי הצורך. נשמע לכם מוזר? זקוקים לתפריט דל חלבון דווקא? העדיפו סירופ מייפל, ריבה, סוכר או דבש (בהגבלה לאנשים עם סוכרת, אפשר גם לשים ריבה לייט או מעט אבקת ממתיק מלאכותי). לעיון במתכון נוסף לפנקייק , ולעבודה:
2 חלבוני ביצה
2 כפות גדושות קמח תופח לבן
2 גביעי דניאלה וניל
2 חלבוני ביצה
2 כפות גדושות קמח תופח לבן
200 גרם גבינה לבנה רכה 5%
2 כפות סוכר (או 2 כפות ממתיק מלאכותי "כמו סוכר")
2 כפיות תמצית וניל
אם כבר שמים דניאלה, למה לא לנסות גם גרסה לאנשים עם סוכרת על בסיס גבינה לבנה עם ממתיק מלאכותי? אז ניסיתי! שמחה לדווח שזה עבר את המבחן של הבנות שלי, הן אכלו בהנאה את שתי הגרסאות. אצלנו אוהבים במיוחד לאכול את הפנקייק עם קוטג'. מומלץ להעשרה נוספת בחלבון לפי הצורך. נשמע לכם מוזר? זקוקים לתפריט דל חלבון דווקא? העדיפו סירופ מייפל, ריבה, סוכר או דבש (בהגבלה לאנשים עם סוכרת, אפשר גם לשים ריבה לייט או מעט אבקת ממתיק מלאכותי). לעיון במתכון נוסף לפנקייק , ולעבודה:
פנקייק דניאלה
המצרכים (10-12 יחידות, מנת הגשה כ - 3 פנקייקים)
ביצה שלמה2 חלבוני ביצה
2 כפות גדושות קמח תופח לבן
2 גביעי דניאלה וניל
פנקייק גבינה
המצרכים (10-12 יחידות, מנת הגשה כ - 3 פנקייקים)
ביצה שלמה2 חלבוני ביצה
2 כפות גדושות קמח תופח לבן
200 גרם גבינה לבנה רכה 5%
2 כפות סוכר (או 2 כפות ממתיק מלאכותי "כמו סוכר")
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הביצים עם הגבינה או הדניאלה. בהכנה עם גבינה לבנה: מוסיפים את הסוכר (או הממתיק) ותמצית הוניל. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מחממים מחבת טפלון (אין צורך בשמן), יוצקים מעט מהבלילה בעזרת מצקת קטנה למחבת. מטגנים עד שמופיעות בועות קטנות על הפנקייק, ואז הופכים ומטגנים כדקה נוספת את הצד השני עד שהוא משחים קלות.פנקייק דניאלה - ערך תזונתי לפנקייק (10 יחידות)
60 קלוריות, 7.6 גרם פחמימות, 3.3 גרם חלבון, 1.6 גרם שומן, 56 מ"ג זרחן, 60 מ"ג אשלגן, 61 מ"ג נתרן.פנקייק גבינה - ערך תזונתי לפנקייק (10 יחידות, עם סוכר)
65 קלוריות, 8.1 גרם פחמימות, 4.3 גרם חלבון, 1.6 גרם גרם שומן, 46 מ"ג זרחן,49 מ"ג אשלגן, 86 מ"ג נתרן.פנקייק גבינה - ערך תזונתי לפנקייק (10 יחידות, עם ממתיק)
מומלץ לאנשים עם סוכרת, כל 3 פנקייקים מחליפים פרוסת לחם (בכמות הפחמימות)
54 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 4.3 גרם חלבון, 1.6 גרם גרם שומן, 46 מ"ג זרחן,49 מ"ג אשלגן, 86 מ"ג נתרן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה