מלפפון... בדרך כלל נאכל חי, כך סתם או בסלט. בשל היותו ירק דל יחסית באשלגן, כאשר אני נתקלת במתכון הכולל מלפפון אני תמיד מתעניינת. לכן שמחתי במיוחד למצוא מתכון מקורי, שבו המלפפון נאכל מוקפץ דווקא!
גם התיבול ידידותי, ללא מלח, אז כדאי שניגש מיד לפרטים!
כף שמן זית או קנולה
5 יחידות בצל ירוק קצוץ דק (כ -50 גרם)
2 שיני שום כתושות
קורט פתיתי צ'ילי
רבע כוס חלב קוקוס
כף דבש (או ממתיק מלאכותי במתיקות דומה)
כף מיץ לימון או חומץ
מוסיפים את השום, הבצל הירוק ופתיתי הצ'ילי ומטגנים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את חלב הקוקוס, הדבש או הממתיק, וכן הלימון/חומץ. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור 5 דקות. מגישים מיד!
המלפפונים יוצאים מאוד פריכים, והטעם של הרוטב נהדר, ומוסיף גם לאורז/פתיתים/קוסקוס שלצד המלפפון אם מתחשק.
מתאים לאנשים עם סוכרת.
גם התיבול ידידותי, ללא מלח, אז כדאי שניגש מיד לפרטים!
המתכון המקורי של מאיה מרום מהעיתון ידיעות אחרונות. אני הרשיתי לעצמי לשנות טיפה לפי הצורך..
מלפפון ברוטב חמוץ מתוק
המצרכים (3 מנות, כל מנה 2-3 כפות)
5 מלפפונים קטנים (כ -250 גרם), חתוכים לפרוסות עבותכף שמן זית או קנולה
5 יחידות בצל ירוק קצוץ דק (כ -50 גרם)
2 שיני שום כתושות
קורט פתיתי צ'ילי
רבע כוס חלב קוקוס
כף דבש (או ממתיק מלאכותי במתיקות דומה)
כף מיץ לימון או חומץ
אופן ההכנה
מחממים את כף השמן בסיר קטן, ומטגנים את פרוסות המלפפון למשך כדקה.מוסיפים את השום, הבצל הירוק ופתיתי הצ'ילי ומטגנים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את חלב הקוקוס, הדבש או הממתיק, וכן הלימון/חומץ. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור 5 דקות. מגישים מיד!
המלפפונים יוצאים מאוד פריכים, והטעם של הרוטב נהדר, ומוסיף גם לאורז/פתיתים/קוסקוס שלצד המלפפון אם מתחשק.
הצעת הגשה: מיד עם סיום ההכנה, לצד אורז. יאמי! |
ערך תזונתי למנה בהכנה עם ממתיק מלאכותי (3 מנות, כל מנה 2-3 כפות)
83 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 1.2 גרם חלבון, 6.6 גרם שומן, 42 מ"ג זרחן, 211 מ"ג אשלגן, 7 מ"ג נתרן.מתאים לאנשים עם סוכרת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה