הרבה פעמים עולה השאלה - מותר לאכול תמרים? ובכן, התשובה הנכונה בדרך כלל תהיה כן, אבל תלוי כמה. התמרים עשירים באשלגן וסוכר, ולכן ניתן לאכול מהם במידה בלבד, כתחליף למנת פרי.
דרך נוספת ליהנות מטעמם היא לשלב אותם במאכלים שונים, כמו כאן למשל במאפינס תמרים וגבינה. הסילאן מחזק את הניחוח, ועוד יתרון של המאפינס הללו - תוכלו להכינם לחג השבועות וגם לטו בשבט... וכמובן גם כל השנה.
את המתכון המקורי מצאתי בחוברת של חברת גד שהופצה לקראת חג השבועות, אך ערכתי בו מספר לא מועט של שינויים על מנת להתאימו לאנשים עם מחלת כליות וסוכרת. מהשינויים הללו אפשר ללמוד מספר עקרונות וליישם במתכונים אחרים שאתם מכינים!
300 גרם גבינה לבנה 5%, רצוי ריקוטה או גבינה ללא תוספת מלח
חצי כוס שמן קנולה
שליש כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
5 תמרים מזן מג'הול מגולענים וחתוכים לקוביות
בקערה מערבבים את הביצים, הגבינה, השמן והסילאן.
בכוס מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה, ומוסיפים בהדרגה לקערה תוך בחישה.
מוסיפים את התמרים הקצוצים ומערבבים.
יוצקים את התערובת לשקעים שבתבנית, ממלאים שלושה רבעים מגובה השקע.
אופים 20-25 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מאפין מחליף פרוסת לחם ושליש בכמות הפחמימות.
אפשר להחליף את הסילאן בממתיק מלאכותי לאפיה, על מנת להפחית עוד את מספר הקלוריות והפחמימות במתכון. בהחלפה כזו יכיל כל מאפין 170 קלוריות ו - 14 גרם פחמימות (תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות).
דרך נוספת ליהנות מטעמם היא לשלב אותם במאכלים שונים, כמו כאן למשל במאפינס תמרים וגבינה. הסילאן מחזק את הניחוח, ועוד יתרון של המאפינס הללו - תוכלו להכינם לחג השבועות וגם לטו בשבט... וכמובן גם כל השנה.
את המתכון המקורי מצאתי בחוברת של חברת גד שהופצה לקראת חג השבועות, אך ערכתי בו מספר לא מועט של שינויים על מנת להתאימו לאנשים עם מחלת כליות וסוכרת. מהשינויים הללו אפשר ללמוד מספר עקרונות וליישם במתכונים אחרים שאתם מכינים!
קמח - רגיל או תופח?
החלפתי כוס וחצי קמח תופח בכוס וחצי קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה. הסיבה לכך היא שבאבקת האפיה יש כמות גדולה של זרחן. בקמח תופח לא ניתן להפחית את כמותה. בשימוש באבקת אפיה עם קמח רגיל יש אפשרות לבצע התאמה בכמות. המינון הרגיל של אבקת אפיה הוא כפית לכוס קמח. כאן שמתי רק כפית על כוס וחצי. אז אולי המאפינס היו תופחים עוד טיפה, אבל הרווחתי כמות זרחן מופחתת.ביצים
לשתי הביצים המקוריות במתכון הוספתי עוד חלבון ביצה. תוספת זו תסייע מעט להגברת התפיחה על חשבון אבקת האפיה שהפחתתי, וכן תהווה תוספת חלבון איכותי למנה. את החלמון הנוסף עדיף להשאיר בחוץ עקב תכולת הזרחן הגבוהה שבו.תמרים
במתכון המקורי היו 10 תמרים, האמת שללא קשר לענין הכליות זה יצא המון לדעתי, אז שמתי רק חמישה. הספיק בהחלט וגם חסכנו 50% אשלגן וסוכר...סוכר
במתכון המקורי היתה תוספת של חצי כוס סוכר, בנוסף לתמרים ולסילאן. החלטתי לנסות ללא הסוכר, וגם ללא ממתיק מלאכותי. היה נראה לי שיצא מספיק מתוק גם כך... וצדקתי! (לטעמי לפחות, נסו בעצמכם).הגבינה
במתכון המקורי היתה גבינת ריקוטה פרסקה 300 גרם. במקרה הזה פשוט לא מצאתי את הגבינה במרכול.. אם אתם מוצאים ורוצים להחליף בהחלט אפשרי. הריקוטה מומלצת לשימוש בין היתר בשל כמות המלח הנמוכה שבה.
מאפינס תמרים וגבינה
המצרכים (12 מאפינס)
2 ביצים ועוד חלבון ביצה300 גרם גבינה לבנה 5%, רצוי ריקוטה או גבינה ללא תוספת מלח
חצי כוס שמן קנולה
שליש כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
5 תמרים מזן מג'הול מגולענים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל - 180 מעלות, ומשמנים תבנית שקעים.בקערה מערבבים את הביצים, הגבינה, השמן והסילאן.
בכוס מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה, ומוסיפים בהדרגה לקערה תוך בחישה.
מוסיפים את התמרים הקצוצים ומערבבים.
יוצקים את התערובת לשקעים שבתבנית, ממלאים שלושה רבעים מגובה השקע.
אופים 20-25 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
מאפין תמרים וגבינה |
ערך תזונתי למאפין
193 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 5.3 גרם חלבון, 10 גרם שומן, 81 מ"ג זרחן, 148 מ"ג אשלגן. 129 מ"ג נתרן.מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מאפין מחליף פרוסת לחם ושליש בכמות הפחמימות.
אפשר להחליף את הסילאן בממתיק מלאכותי לאפיה, על מנת להפחית עוד את מספר הקלוריות והפחמימות במתכון. בהחלפה כזו יכיל כל מאפין 170 קלוריות ו - 14 גרם פחמימות (תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה