ביו חודש הרמדאן לחג הקורבן, ובהמשך לכדורי הגבינה עם הסולת שפורסמו לאחרונה, להלן המתכון של הדיל לעוגת הסולת המתקתקה - ההריסה. הסולת מתאימה לשימוש בזכות התכולה הנמוכה יחסית של אשלגן וזרחן, ומאפשרת להוסיף לתפריט מגוון מאכלים.
1/2 1 כוסות סוכר
כוס לבן 4.5% שומן
שקית אבקת אפייה
2 כוסות מים
הריסה
מצרכים ( 70 מנות)
להריסה
4 כוסות סולת1/2 1 כוסות סוכר
כוס לבן 4.5% שומן
שקית אבקת אפייה
2 כוסות מים
כף טחינה למריחה על התבנית
4 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
4-5 טיפות מי ורדים
מערבבים היטב את כל המצרכים להריסה בקערה (פרט לטחינה).
מורחים כף טחינה על תבנית שטוחה ומוזגים את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שההריסה מזהיבה.
להכנת הסירופ: מרתיחים יחד את כל המצרכים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.
מקררים את הסירופ ויוצקים מעל ההריסה .
אבקת אפיה - מכילה תוספי זרחן. ניתן להפחית את הכמות לחצי שקית, יש לקחת בחשבון שההריסה יוצאת פחות רכה עקב כך.
לסירופ
3 כוסות סוכר4 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
4-5 טיפות מי ורדים
הוראות הכנה :
מערבבים היטב את כל המצרכים להריסה בקערה (פרט לטחינה).
מורחים כף טחינה על תבנית שטוחה ומוזגים את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שההריסה מזהיבה.
להכנת הסירופ: מרתיחים יחד את כל המצרכים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.
מקררים את הסירופ ויוצקים מעל ההריסה .
ההריסה של הדיל |
ערכים תזונתיים ליחידה:
קלוריות (קק"ל)
|
פחמימות (גר')
|
חלבון (גר')
|
שומן (גר' )
|
נתרן (מ"ג )
|
זרחן(מ"ג)
|
אשלגן (מ"ג )
|
75
|
17
|
1.2
|
0.2
|
23
|
17
|
21
|
הערות:
לאנשים עם סוכרת: כל מנה (קטנה...) מהווה תחליף לפרוסת לחם. ניתן להחליף חלק מהסוכר שבעוגה ו/או בסירופ בממתיק מלאכותי מתאים לאפיה ובישול בכמות על פי הוראות היצרן (בממתיק "כמו סוכר" - כוס ממתיק שוות ערך לכוס סוכר מבחינת המתיקות). ניתן גם לשים כמות קטנה בלבד מהסירופ על העוגה ולא את המנה בשלמותה.אבקת אפיה - מכילה תוספי זרחן. ניתן להפחית את הכמות לחצי שקית, יש לקחת בחשבון שההריסה יוצאת פחות רכה עקב כך.
תודה רבה להדיל על המתכון! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה