יום שישי, 31 ביולי 2015

ההריסה של הדיל

ביו חודש הרמדאן לחג הקורבן, ובהמשך לכדורי הגבינה עם הסולת שפורסמו לאחרונה, להלן המתכון של הדיל לעוגת הסולת המתקתקה - ההריסה. הסולת מתאימה לשימוש בזכות התכולה הנמוכה יחסית של אשלגן וזרחן, ומאפשרת להוסיף לתפריט מגוון מאכלים.

הריסה 

מצרכים ( 70 מנות)

להריסה

4 כוסות סולת
1/2 1 כוסות סוכר
כוס לבן 4.5% שומן
שקית אבקת אפייה
2 כוסות מים
כף טחינה למריחה על התבנית

לסירופ 

3 כוסות סוכר
4 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
4-5 טיפות מי ורדים



הוראות הכנה :


מערבבים היטב את כל המצרכים להריסה בקערה (פרט לטחינה).

מורחים כף טחינה על תבנית שטוחה ומוזגים את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שההריסה מזהיבה.

להכנת הסירופ: מרתיחים יחד את כל המצרכים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.

מקררים  את הסירופ ויוצקים מעל ההריסה .


ההריסה של הדיל


ערכים תזונתיים ליחידה:
קלוריות (קק"ל)
פחמימות (גר')
חלבון (גר')
שומן (גר' )
נתרן (מ"ג )
זרחן(מ"ג)
אשלגן (מ"ג )
75
17
1.2
0.2
23
17
21

הערות:

לאנשים עם סוכרת: כל מנה (קטנה...) מהווה תחליף לפרוסת לחם. ניתן להחליף חלק מהסוכר שבעוגה ו/או בסירופ בממתיק מלאכותי מתאים לאפיה ובישול בכמות על פי הוראות היצרן (בממתיק "כמו סוכר" - כוס ממתיק שוות ערך לכוס סוכר מבחינת המתיקות). ניתן גם לשים כמות קטנה בלבד מהסירופ על העוגה ולא את המנה בשלמותה.

אבקת אפיה - מכילה תוספי זרחן. ניתן להפחית את הכמות לחצי שקית, יש לקחת בחשבון שההריסה יוצאת פחות רכה עקב כך.






תודה רבה להדיל על המתכון!

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה