יום שישי, 21 באוגוסט 2015

חמוצים בסגנון סיני

חמוצים בסגנון סיני הם החמוצים האהובים עלי. כשהתברר שכל כך קל להכין אותם ממש שמחתי. ואם זה גם ידידותי לכליות - עוד יותר טוב! לא סתם ידידותי לכליות, מרבית הירקות המשמשים להכנת החמוצים הופיעו ברשימת 15 המזונות הבריאים לכליות. 

המצרכים 

לצנצנת גדולה כמו בתמונה.
תוכלו להתאים את הכמויות לפי גודל הצנצנת בה תשתמשו.

חצי כרוב קטן
3 מלפפונים
3 גזרים
אפשר גם לשים פרחי כרובית או פרוסות פלפל בצבעים שונים


לתחמיץ

*הכפילו את הכמות לפי גודל הצנצנת וכמות הירקות שתכינו. הנוזל צריך לכסות את הירקות.

כוס מים
3/4 כוס חומץ
3/4 כוס סוכר (או ממתיק מלאכותי במתיקות זהה לכמות זו)
חתיכת ג'ינג'ר טרי  (באורך כ -2 סנטימטר) פרוס דק (או כפית/קוביית ג'ינג'ר קפוא)
לפי הרצון - צ'ילי חריף


חמוצים סיניים בצנצנת


אופן ההכנה

חותכים את הירקות  לפרוסות, ודוחסים בצנצנת.
בסיר מחממים עד סף רתיחה את כל חומרי התחמיץ.
מערבבים, וממתינים שיתקרר מעט.
יוצקים את התחמיץ על הירקות שבצנצנת, עד לכיסוי הירקות, וסוגרים את המכסה.
משהים כשעה בטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר ליממה, וזה מוכן!



מנה מומלצת

3-4 כפות של ירקות מוחמצים בסגנון סיני מהווה תחליף למנת ירק בתפריט.
מתאים לאנשים עם סוכרת (רצוי להכין עם ממתיק במקום סוכר).
המנה דלת מלח וזרחן.

טיפ: חלק מהאשלגן שבירקות עובר למי ההחמצה, לכן חשוב לא לצרוך אותם במידה ויש צורך להפחית את צריכת האשלגן בתזונה (נכון במרבית המקרים של מחלת כליות).


מנת חמוצים. רגע לפני שנעלמה...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה