הכל התחיל מהשקית של הברוקולי של סנפרוסט. קראתי את המתכון שעל השקית ו...הוא נראה לי מתאים! מה גם שהצורך בהגבלת עגבניות בתפריט הידידותי לכליות (עקב תכולת האשלגן הגבוהה שבהן) משאיר את הפסטה קצת יתומה...
אז ברור שקצת שיניתי: הורדתי את אבקת המרק, הגבלתי את כמות המלח המוסף לרבע כפית, הוספתי קצת יותר שום וגם הוספתי קצת ג'ינג'ר (שיתנו טעם במקום המלח ואבקת המרק). הפחתתי קצת מכמות הברוקולי, והוספתי הרתחה שלו לפני הוספתו לרוטב להפחתת כמות האשלגן.
למרות שאולי זה לא נשמע ככה, זה יצא ממש טעים! אם אתם לא מאמינים אתם יכולים לשאול את הבנות שלי שאכלו הכל וגם ביקשו תוספת.... :)
1 בצל גדול, קצוץ דק (150 גרם)
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות (אני שמתי 4 קוביות שום כתוש קפוא)
2 קוביות ג'ינג'ר כתוש קפוא
1 כף קמח
1 כוס מים
פלפל לבן, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי הטעם
רבע כפית מלח
חבילה קטנה (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%
500 גרם פסטה (מהסוג החביב עליכם) - מבשלים לפי הוראות היצרן (רצטי ללא תוספת מלח למי הבישול).
קוצצים/מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים כ -5 דקות במים רותחים. מסננים.
מחממים את השמן בסיר, ומטגנים קלות את הבצל והשום.
מוסיפים את פרחי הברוקולי ומערבבים.
מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ -5 דקות על אש קטנה.
מערבבים עם הפסטה, בוזקים את הפרמזן ומגישים.
145 קלוריות, 8.8 גרם פחמימות (בניכוי הפחמימות מהירקות - 3.3 גרם בלבד למנה), 3.6 גרם חלבון, 10.6 גרם שומן, 89 מ"ג זרחן, 166 מ"ג נתרן, 210 מ"ג אשלגן
תוספת כוס וחצי פסטה מבושלת (כל הסוגים) תוסיף עוד ב -240 קלוריות, 45 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 85 מ"ג זרחן, 62 מ"ג אשלגן, 1 מ"ג נתרן.
לשומרים על תפריט דל אשלגן תחליף מנת הרוטב את מנת הירק בארוחה.
אז ברור שקצת שיניתי: הורדתי את אבקת המרק, הגבלתי את כמות המלח המוסף לרבע כפית, הוספתי קצת יותר שום וגם הוספתי קצת ג'ינג'ר (שיתנו טעם במקום המלח ואבקת המרק). הפחתתי קצת מכמות הברוקולי, והוספתי הרתחה שלו לפני הוספתו לרוטב להפחתת כמות האשלגן.
למרות שאולי זה לא נשמע ככה, זה יצא ממש טעים! אם אתם לא מאמינים אתם יכולים לשאול את הבנות שלי שאכלו הכל וגם ביקשו תוספת.... :)
המתכון המקורי מהשקית של הברוקולי |
פסטה ברוטב ברוקולי
המצרכים (6 מנות)
לרוטב
רבע שקית ברוקולי מוקפא (200 גרם) או ברוקולי טרי 200 גרם1 בצל גדול, קצוץ דק (150 גרם)
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות (אני שמתי 4 קוביות שום כתוש קפוא)
2 קוביות ג'ינג'ר כתוש קפוא
1 כף קמח
1 כוס מים
פלפל לבן, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי הטעם
רבע כפית מלח
חבילה קטנה (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%
500 גרם פסטה (מהסוג החביב עליכם) - מבשלים לפי הוראות היצרן (רצטי ללא תוספת מלח למי הבישול).
להגשה
2 כפות פרמזן מגורד (כפית למנה)
אופן ההכנה
קוצצים/מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים כ -5 דקות במים רותחים. מסננים.מחממים את השמן בסיר, ומטגנים קלות את הבצל והשום.
מוסיפים את פרחי הברוקולי ומערבבים.
מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ -5 דקות על אש קטנה.
מערבבים עם הפסטה, בוזקים את הפרמזן ומגישים.
פסטה ברוטב ברוקולי |
ערך למנה (לרוטב בלבד כולל הפרמזן)
145 קלוריות, 8.8 גרם פחמימות (בניכוי הפחמימות מהירקות - 3.3 גרם בלבד למנה), 3.6 גרם חלבון, 10.6 גרם שומן, 89 מ"ג זרחן, 166 מ"ג נתרן, 210 מ"ג אשלגןתוספת כוס וחצי פסטה מבושלת (כל הסוגים) תוסיף עוד ב -240 קלוריות, 45 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 85 מ"ג זרחן, 62 מ"ג אשלגן, 1 מ"ג נתרן.
הערות
מתאים לאנשים עם סוכרת, כמות הפחמימות במנה תיקבע בעיקר לפי כמות הפסטה שאוכלים.לשומרים על תפריט דל אשלגן תחליף מנת הרוטב את מנת הירק בארוחה.
הי טל
השבמחקתודה על מתכון טעים טעים.
הכנתי את המנה עם כרובית במקום ברוקולי.
את הכרובית גרדתי על פומפיה ויצאו פתיתי כרובית שהוספתי לבצל שום וכל השאר.
יצא מעולה.
בקשו תוספת. לרוטב טעם מצוין.
המתכון יהפוך לחלק מהתפריט הביתי גם כשכל המשפחה מגיעה.
נהדר! כל כך שמחה לשמוע. שיהיה בתאבון :)
השבמחק