יום שבת, 23 באפריל 2016

פשטידת פצפוצי האורז של פנינה

מגיל 11 בערך אני מנגנת בחליל צד. נחמד... התחביב ידע עליות ומורדות עם השנים, אבל שרד כדי לספר: והנה השנה הצטרפתי לתזמורת כלי נשיפה בשם כלים שלובים. הנגינה בתזמורת היא הנאה גדולה, וחלק מהבילוי, הסתבר, היא ההפסקה. באמצע כל חזרה יש הפסקה, ובה מביא אחד מחברי התזמורת, בד"כ מי שחגג יום הולדת בסמוך, כיבוד לכל החברים. באחת החזרות האחרונות היה זה תורה של פנינה, נגנית קלרינט מוכשרת, להביא את הכיבוד. בין מגוון המטעמים על השולחן שמתי לב לפשטידה שצדה את עיני. בירור מהיר עם פנינה העלה שזו פשטידה המבוססת על פצפוצי אורז, שהיא מכינה רבות לילדיה הצמחוניים.
האורז הוא דגן המשמש מזון עיקרי לחלק ניכר מאוכלוסיית העולם, ומתאים גם לתפריט של אנשים עם מחלת כליות בזכות תכולת האשלגן והזרחן הנמוכה שבו (באורז לבן. אורז מלא מכיל כ -40% יותר אשלגן וזרחן לעומת אורז לבן). פצפוצי אורז הם מצרך מצויין לגיוון התפריט: אפשר לאכול אותם כמו שהם, בתוספת חלב כתחליף לדגני הבוקר עתירי הסוכר והמלח, כבסיס לקינוחים מתוקים וכבסיס לפשטידות. ועכשיו ימי הפסח, הפצפוצים יכולים לשמש כבסיס למאכלים כשרים לפסח לאוכלי קטניות.
ובענין הפשטידה, כמובן שלא הנחתי לפנינה לחזור לנגן לפני שרשמתי את המתכון, והריהו לפניכם:


פשטידת פצפוצי האורז של פנינה

המצרכים (10 מנות)

3.5 כוסות פצפוצי אורז (130 גרם)
ביצים ושני חלבוני ביצה (פנינה שמה 3 ביצים. אני שיניתי קצת לטובת הפחתת הזרחן)
3 כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק (180 גרם)
קישוא בינוני קצוץ דק (250 גרם)
גביע קוטג' מופחת נתרן (250 גרם)
גביע גבינה לבנה (250 גרם)
2 כפיות גדושות שום כתוש
2 ריבועי ג'ינג'ר קפוא
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פרמזן (20 גרם)


פצפוצי אורז

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל המצרכים פרט לפרמזן.
משמנים תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה את הבלילה.
זורים את הפרמזן על הפשטידה.
אופים בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 45 דקות.



הפשטידה בדרך לתנור

הפשטידה יוצאת מהתנור


הצעת הגשה: עם מלפפון חתוך


ערך תזונתי למנה

171 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 7.3 גרם שומן, 127 מ"ג זרחן, 190 מ"ג אשלגן, 180 מ"ג נתרן.

הערות:

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה