יום שישי, 2 בספטמבר 2016

לחמניות: הגבינה בפנים, המלח לא

לחם הוא מקור לא מבוטל למלח בתפריט. פתרון ביתי, קל וריחני- לחמניות גבינה מתובלות בשום במקום מלח, והחלבון כבר בפנים... מתאים במיוחד למטופלי דיאליזה הזקוקים לתפריט עשיר בחלבון.

התאמה לתפריט ידידותי לכליות

קמח

במקום קמח תופח משתמשים בקמח רגיל בתוספת אבקת אפיה. כך ניתן לשלוט בכמות אבקת האפיה, ולשים פחות במידת האפשר. זאת בשל תכולת הזרחן שבה. המרה רגילה של קמח תופח לקמח רגיל+ אבקת אפיה היא כפית אבקה לכל כוס קמח. כאן שמתי כפית אחת לכל הבצק. המרקם יוצא טיפה דחוס, אך החסכון בזרחן שווה הכל!

ביצים

חלמון הביצה עשיר בזרחן, לכן אפשר להחליף ביצה אחת בשני חלבוני ביצה.

קשקבל/פרמזן

גבינות עשירות בטעם, שגם כמות קטנה מהן מורגשת.

שום 

ירק תבלין דל אשלגן ורב טעם, המייתר את הצורך במלח.


לחמניות גבינה ושום

מצרכים (כ -20 יחידות)

חצי כוס שמן זית
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען
50 גרם גבינת קשקבל/פרמזן מגורדת
2 ביצים שלמות
2 חלבוני ביצה
500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
3 שיני שום קצוצות דק (אני שמתי 3 כפיות שום כתוש)
ביצה טרופה למריחה
לקישוט: כף שומשום

אופן ההכנה

מערבבים בקערה גדולה את השמן והגבינות לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים גם את הביצים והשום ומערבבים.
מערבבים את אבקת האפיה עם הקמח, ומוסיפים אותם לתערובת.
לשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים את הלחמניות: לוקחים כדור מהבצק, יוצרים ממנו מעין נקניק ומגלגלים בצורת שבלול.
אפשר גם ליצור לחמניות מעוגלות בצורת כדור.
מניחים את הלחמניות בתבנית על נייר אפיה, מורחים אותן בביצה טרופה, ומפזרים על כל אחת מעט שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.






ערך תזונתי ללחמניה (כ - 20 לחמניות)

174 קלוריות, 19.4 גרם פחמימות, 8.3 גרם חלבון, 6.5 גרם שומן, 121 מ"ג זרחן, 87 מ"ג נתרן, 82 מ"ג אשלגן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל לחמניה מהווה תחליף לפרוסת לחם ושליש בכמות הפחמימות.






בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה