את המתכון לגזר בניחות בלסמי שמיד יפורט בהמשך מצאתי באתר של המכון האמריקאי לחקר הסרטן. בין היתר נכתב באתר כי למרות כל "מזונות העל" האופנתיים, לא נגרע דבר מהירקות המשמשים אותנו יום יום במטבח, וגם להם תכונות רבות התורמות לבריאות. המתכון מצא חן בעיני מיד בפשטותו, וברכיביו הידידותיים לכליות.
1 כף שמן קנולה
1 כף סוכר חום
2 כפות חומץ בלסמי
גזר בניחות בלסמי. מנה - 3 כפות |
גזר בניחוח בלסמי
המצרכים (6 מנות, כל מנה 3 כפות)
8 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים לעיגולים דקים (4 כוסות, 480 גרם לפני בישול)1 כף שמן קנולה
1 כף סוכר חום
2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
משרים את הגזרים החתוכים למשך כארבע שעות במים פושרים, לאפשר יציאת אשלגן למים. מסננים ומייבשים.
מחממים את השמן במחבת גדולה, ומקפיצים את הגזרים קלות עד שהם מתרככים ושמחימים מעט, כ -11-12 דקות.
מוסיפים את הסוכר והחומץ, מערבבים היטב, ומסירים מהאש.
מגישים חם או קר.
ערך תזונתי למנה
63 קלוריות, 9.5 גרם פחמימות, 0.6 גרם חלבון, 1.8 גרם שומן, 29 מ"ג זרחן, 56 מ"ג נתרן, 260 מ"ג אשלגן.
הערות
מתאים לאנשים עם סוכרת כתחליף למנת ירק. ניתן להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי מותאם לבישול.
כמות האשלגן המחושבת היא ללא השריה של הגזר. השריה מפחיתה עד 50% מכמות האשלגן המקורית בירק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה