יום ראשון, 26 במרץ 2017

התזונתון הראשון לשנת 2017 עכשיו בבלוג!

המאפינס  הם כוכבי הגליון הנוכחי של התזונתון. מאפים קטנים וריחניים, אחד המאכלים החביבים עלי במטבח. הם קלים להכנה, ניתן לאפות אותם במגוון טעמים מתוקים או מלוחים, מתאימים כתוספת לארוחה או כארוחה קלה בפני עצמה וגם לאירוח, אפשר להקפיאם לשימוש במועד אחר, והם חביבים על כל המשפחה, ילדים ומבוגרים.
המאפינס הם גם דרך להעשיר את התפריט ברכיבי תזונה חיוניים, למשל חלבונים, החשובים כל כך למטופלי דיאליזה. במקום לאכול שוב ושוב גבינה לבנה או קוטג', משלבים אותן במאפינס והן מקבלות טעם אחר ומרענן. המאפינס גם מכילים בדרך כלל ביצים, התורמות לתכולת חלבון איכותי.
ניתן גם לשלב במאפינס פירות או ירקות, מזונות חשובים ואהובים שצריכתם מוגבלת בדרך כלל בתפריט הדיאליזה בשל הצורך בהגבלת אשלגן. כמותם במאפינס לא גדולה כך שהם בטוחים לצריכה, ובד בבד ניתן עדין להנות מטעמם ומיתרונותיהם התזונתיים.
בגליון זה של התזונתון שני מתכוני מאפינס להנאתכם, אחד מלוח ואחד מתוק. 

להורדת הגליון החדש בעברית לחצו כאן
להורדת גליונות קודמים בעברית לחצו כאן

להורדת הגליון החדש בערבית לחצו כאן
להורדת גליונות קודמים בערבית לחצו כאן

להורדת הגליון החדש ברוסית לחצו כאן
להורדת גליונות קודמים ברוסית לחצו כאן







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה