הכל התחיל מטירמיסו קנוי. ליד שולחן ארוחת הערב הצצנו ברשימת הרכיבים על גביע של טירמיסו מהסופר, ואיך לומר - לא האמנו לכמות החומרים עם השמות המוזרים שראינו שם... ואז נזכרנו שבכלל לא בעיה להכין טירמיסו בבית! לפניכם התוצאה, לא לפני ששדרגנו לפחות סוכר ולגבינה 5% במקום מסקרפונה, בחיי שהטעם נפלא והעבודה קצרה. כמובן מתאים במיוחד לקיץ - אין צורך להדליק את התנור... יתרון נוסף - הגבינה מעשירה את העוגה בחלבון, כל פרוסה מכילה 5 גרם חלבון, פי 2 מעוגה בחושה רגילה, שווה ערך כמעט לביצה!
המצרכים
3/4 כוס מים חמים
3 כפות נס קפה
1 כף סוכר
3 כפות נס קפה
1 כף סוכר
כף ליקר קפה או תפוזים (לא חובה)
500 גרם גבינה לבנה 5%מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
50 גרם אבקת סוכר (חצי שקית)
חבילת בישקוטים (200 גרם) או פתי בר, אפשר בטעם שוקו
אבקת קקאו לקישוט
אופן ההכנה
ממיסים את אבקת הנס הקפה וכף הסוכר במים החמים. מוסיפים גם את הליקר ומערבבים.מקציפים את הגבינה עם השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים כף מתמצית הנס קפה לקרם ומערבבים.
טובלים את הבישקוטים בתמצית הנס קפה ומסדרים בתבנית פיירקס בינונית.
מורחים מחצית מכמות הקרם על הבישקוטים שבתבנית.
מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בתמצית הנס קפה.
מורחים את יתרת הקרם ומקררים.
מפזרים אבקת קקאו לפני ההגשה.
העוגה מוכנה... בתבנית קטנה חצי מנה מהמתכון |
ערך תזונתי לפרוסה (14 פרוסות בעוגה)
165 קלוריות, 14 גרם פחמימות, 4.8 גרם חלבון, 9.7 גרם שומן, 81 מ"ג זרחן, 144 מ"ג אשלגן, 127 מ"ג נתרן.מתאים לאנשים עם סוכרת, כל פרוסת עוגה מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.
ניתן להכין עם ממתיק מלאכותי במקום הסוכר ואבקת הסוכר, ואז תכיל כל פרוסה 10 גרם פחמימות (2/3 פרוסת לחם).
פרוסה עם הקפה |
ועוד תמונה עם הקפה כי לא הצלחתי להחליט איזו מוצלחת יותר... |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה