יום שבת, 6 ביולי 2013

הסופלה המעולה של אביבה

סופלה... זה רק נשמע מסובך. האמת היא שזהו מתכון פשוט מאוד, והריח הנהדר שמתפשט בכל הבית נותן חשק לטעום ומהר. דודתי היקרה אביבה נוהגת להכינו לארוחת הערב, עם מלפפון פרוס וגבינת קוטג' בצד. כדאי לנסות בבית...המתכון מתאים לאנשים המטופלים בדיאליזה, וכן לאנשים עם מחלת כליות שאינם בדיאליזה. יש לבדוק עם הדיאטנית מה הכמות המומלצת, כל מנה מהווה תחליף ל -1.5 מנות חלבון. המתכון מתאים גם לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה ל -2/3 פרוסת לחם. אז לעבודה...


הסופלה של אביבה

המצרכים (8 מנות)

500 גרם גבינה לבנה 5%
2 ביצים + 5 חלבוני ביצה
4 כפות קמח תירס
2 כפות קמח חיטה
3 כפות שמנת 9% או יוגורט
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל -180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים בקערה.
משמנים או שמים נייר אפיה  בתבנית אפייה או פיירקס בינוני.
יוצקים את התערובת לתבנית.
אופים בתנור עד שהסופלה תופח ומשחים, וקיסם שננעץ במרכזו יוצא נקי, במשך כחצי שעה.
מגישים מיד.

ערך תזונתי למנה

147 קלוריות, 11 גרם חלבון, 11 גרם פחמימות, 9 גרם שומן, 218 מ"ג נתרן, 180 מ"ג אשלגן, 148 מ"ג זרחן. 





הגבינה הלבנה, המהווה את הרכיב העיקרי בסופלה, עשירה בחלבון איכותי, אך דלה באשלגן, זרחן ונתרן ביחס למוצרי חלב אחרים. לכן מומלצת לשילוב במתכונים השונים, וגם כך סתם על פרוסת לחם בתפריט היומי. שימוש מוגבר בחלבוני ביצה ללא החלמון מעניק תוספת חלבון איכותי ודל זרחן. פלפל שחור, ותבלינים טהורים אחרים לפי הטעם, מומלצים בשימוש ומעניקים למאפה טעם במקום המלח, וגם מוסיפים חומרים נוגדי חמצון למזון. מומלץ! 

בתאבון!




5 תגובות:

  1. אין מצב שיצא סופלה תפוח כמו שבתמונה ללא הקצפת החלבונים.

    השבמחק
  2. הי יעלי, אולי לא בדיוק כמו בתמונה... אבל הוא תופח יפה ובעיקר אם מגישים מיד. כך קל ומהיר להכין, והטעם והריח משגעים באחריות !

    השבמחק
  3. קמח תירס הכוונה לקורנפלור?

    השבמחק
  4. הי, הכוונה לא לקורנפלור אלא לקמח תירס הצהוב שממנו נוהגים להכין פולנטה ו/או ממליגה (תלוי מאיפה הגעת :))

    השבמחק
  5. אני מכאן. לא מכירה לא פולנטה ולא ממליגה :-)

    השבמחק