יום שבת, 19 ביולי 2014

היער השחורררר....

ביקרתי לאחרונה ביער השחור בגרמניה. האזור היפיפה והירוק שופע נופים, אטרקציות לילדים, ו... עוגת היער השחור. לא ניתן לסיים ביקור ביער השחור בלי לטעום את העוגה הקרויה על שם האזור - עוגת היער השחור כמובן.


פרוסת עוגת היער השחור הייצוגית שלנו רגע לפני שנעלמה...

כמובן שהעוגה מונצחת באין סוף מזכרות...














לאחר שראיתי את העוגה בכל קונדיטוריה וחנות מזכרות חשבתי - עוגה על בסיס קצפת ודובדבנים, אולי יכולה להתאים לאנשים עם מחלת כליות? הדובדבנים מכילים כמויות סבירות של אשלגן, הקצפת דלה גם כן במלחים למיניהם, למה  לא?
מיד עם חזרתי חיפשתי מתכונים לעוגה, ומצאתי מתכון לעוגת היער השחור מהבלוג מתוקים שלי של שירלי נמש.
המתכון מוסבר בצורה פשוטה ובהירה, והתוצאה מרשימה מאוד.

ניגשתי לחישוב הערך התזונתי של המתכון, ולהלן התוצאות:
העוגה אכן אינה עשירה בזרחן ואשלגן, וזו התחלה טובה.
העוגה אינה עשירה בחלבון, מה שהופך אותה מתאימה במיוחד לאנשים עם אי ספיקת כליות שאינם מטופלים בדיאליזה.
העוגה מכילה תועפות של קלוריות (15000 לעוגה השלמה!), מה שיכול להתאים למי שזקוקים להעשרה קלורית, ומתאים פחות למי שזקוקים דווקא להפחתה בכמותן.
העוגה, כמו כל עוגה, מכילה גם לא מעט סוכר: כל פרוסה מכילה כמות פחמימות השווה ל -7 פרוסות לחם! אולם לכך יש פתרון מסוים עם שימוש חלקי בממתיק מלאכותי.


לסיכום

אפשר להשתמש במתכון תוך התייעצות עם הדיאטנית והתאמת תדירות הצריכה למצב הרפואי. החל מאירועים מיוחדים בלבד, וכלה בצריכה קבועה על פי המצב הרפואי והצרכים התזונתיים.

הערות  

השמטתי בחישוב המתכון את כפית המלח - יש די והותר מאבקת האפיה והסודה לשתיה.
החלפתי את גביע היוגורט בכוס מים - לחסוך מעט באשלגן וזרחן בתוצאה הסופית.


ערך תזונתי לפרוסת עוגה (24 פרוסות בעוגה):

637 קלוריות, 108 גרם פחמימות, 3.3 גרם חלבון, 22 גרם שומן, 66 מ"ג זרחן, 131 מ"ג אשלגן, 185 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי לפרוסת עוגה עם ממתיק מלאכותי במקום סוכר

 (משאירים 1 כוס סוכר בבצק העוגה ומחליפים את כל שאר כמות הסוכר במתכון בממתיק "כמו סוכר"):

320 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 3.3 גרם חלבון, 22 גרם שומן, 66 מ"ג זרחן, 131 מ"ג אשלגן, 185 מ"ג נתרן.

כל פרוסת עוגה עם ממתיק מהווה תחליף לכ -2 פרוסות לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה