יום שישי, 7 בנובמבר 2014

קיגל חמוציות

את המתכון המקורי לקיגל קיבלתי מאמא של ספיר, אחרי שטעמתי אותו בארוחה משפחתית. אז תודה לספיר ולאמה, וכמובן תודה גם למיקי שמו שהמתכון המקורי מתברר שלו. אני הכנסתי קצת שינויים לטובת התאמה לתפריט עבור אנשים עם אי ספיקת כליות. השינויים העיקריים הם למעשה החלפת האגוזים והצימוקים בחמוציות, שהן דלות באשלגן לעומתם. אם רוצים בל זאת קצת ניחוח אגוזים, אפשר לזרות כף אגוזים קצוצים (כ -20 גרם) מעל הקיגל, תוספת האשלגן והזרחן למנה תהיה זניחה.
עוד שינוי הוא הפחתה קלה בכמות הסוכר לעומת המקור, והוספת אפשרות להכנה עם ממתיק מלאכותי לטובת אנשים עם סוכרת. יוצא טעים מאוד גם כך :)


המתכון המקורי שקיבלתי מספיר


המצרכים

כף שמן קנולה לבישול האטריות
400 גרם אטריות דקות למרק
5 ביצים
כוס סוכר (או ממתיק מלאכותי באותה מתיקות)
כפית וחצי תמצית וניל
חצי כפית שטוחה מלח
 כפית שטוחה קינמון טחון
100 גרם חמוציות (1 כוס)
חצי כוס שמן


אופן ההכנה


מרתיחים מים בסיר גדול עם כף שמן, ומבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
שמים את האטריות המבושלות בקערה, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות (עד לגובה שני שליש ולא עד למעלה).
אם רוצים זורים מלמעלה 1 כף אגוזים קצוצים גס (20 גרם).
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 50 דקות.


הקיגל המקורי במסיבה המשפחתית




ערך תזונתי למנה (20 פרוסות משתי תבניות)

בהכנה עם כוס סוכר, ללא אגוזי מלך, עם כוס חמוציות
184 קלוריות, 27 גרם פחמימות, 4.3 גרם חלבון, 6.75 גרם שומן, 66 מ"ג זרחן, 67 מ"ג אשלגן, 71 מ"ג נתרן.

בהכנה עם ממתיק מלאכותי
156 קלוריות, 19.4 גרם פחמימות לפרוסה. יתר המרכיבים ללא שינוי.

מתאים לאנשים עם סוכרת. בהכנה עם ממתיק מלאכותי כל פרוסת קיגל מחליפה פרוסת לחם ושליש בכמות הפחמימות.
בהכנה עם סוכר כל פרוסת קיגל מחליפה 2 פרוסות לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה