יום שבת, 22 בנובמבר 2014

עוגיות אבא (גם ללא סוכר הטעם נהדר!)

עוגיות אבא - עוגיות שמלוות אותי עוד מילדותי, אהובות על כולם ובמיוחד על אבא שלי, שבשל חיבתו הרבה אליהן זכו להיקרא בשמו. היום הבנות שלי (הנכדות שלו) הצטרפו למועדון המעריצים של העוגיות הללו, והן הפכו להיות "עוגיות סבא". בכל מקרה, פשטותן הופכת אותן לטעימות, וגם לידידותיות לכליות. כאן גם בגרסה מופחתת סוכר לטובת אנשים עם סוכרת. מוקדש גם לריבה, מטופלת דיאליזה עם סוכרת שביקשה מתכון לעוגיות ללא סוכר. ריבה, בשבילך :)   

עוגיות אבא

להכנה עם סוכר

המצרכים

200 גרם מרגרינה או חמאה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות סוכר לזריה על העוגיות לפני האפיה
1 שקית אבקת אפיה
3 כוסות קמח עד 3.5 לפי הצורך


אופן ההכנה


מערבבים בקערה את המרגרינה/חמאה עם הביצים, הסוכר וסוכר הוניל. 
בקערה נפרדת מערבבים  3 כוסות קמח עם אבקת האפיה , ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה.
לשים את הבצק לקבלת מרקם אחיד, אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.
משהים את הבצק כחצי שעה במקרר.
לאחר מכן מרדדים עלה, יוצרים עוגיות בצורות שונות ומסדרים בתבנית על גבי ניר אפיה.
אם רוצים אפשר גם ליצור מהבצק 3 גלילים, ולחתוך אותם לעוגיות. 

זורים מעט סוכר על כל עוגיה, ואופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כ -15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.

ערך תזונתי לכל הבצק/לעוגיה (לפי 80 עוגיות)
3709/46 קלוריות, 459/5.7 גרם פחמימות, 53/0.7 גרם חלבון, 179/2.2 גרם שומן, 926/11.5 מ"ג זרחן, 638/8 מ"ג אשלגן, 1687/21 מ"ג נתרן.

הערך התזונתי מופיע לכמות כולה, או לעוגיה לפי 80 עוגיות. כיון שכמות העוגיות יכולה להשתנות בצורה משמעותית לפי הגודל בו מכינים אותן, תוכלו להשתמש בערך למנה כולה, ולחלק אותו לפי מספר העוגיות שיצא לכם לקבלת הערך לעוגיה אחת. בתאבון!  העוגיות מתאימות לאנשים עם מחלת כליות ללא טיפול בדיאליזה , ולמטופלים בדיאליזה. לאנשים עם סוכרת - אם אתם בוחרים לאכול מהעוגיות בגרסה עם הסוכר - כל 3 עוגיות מהוות תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.


מכינים את העוגיות...

בדרך לתנור...

בדרך לתנור - מקרוב

יצאו מהתנור - הריח משגע והטעם גם


להכנה ללא סוכר


המצרכים

2 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה או חמאה
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
5 כפות ממתיק "כמו סוכר"

אופן ההכנה


מערבבים בקערה את המרגרינה עם הביצים והממתיק. 
בקערה נפרדת מערבבים  2 כוסות קמח עם כפית אבקת האפיה , ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה.
לשים את הבצק לקבלת מרקם אחיד, אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.
משהים את הבצק כחצי שעה במקרר.
לאחר מכן מרדדים עלה, יוצרים עוגיות בצורות שונות ומסדרים בתבנית על גבי ניר אפיה.

אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כ -15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.



ערך תזונתי לכל הבצק/לעוגיה (לפי 80 עוגיות) עם ממתיק מלאכותי

2413/30 קלוריות, 162/2 גרם פחמימות, 47/0.5 גרם חלבון, 177/2.2 גרם שומן, 623/8 מ"ג זרחן, 467/6 מ"ג אשלגן, 784/10 מ"ג נתרן.

הערך התזונתי מופיע לכמות כולה, או לעוגיה לפי 80 עוגיות. כיון שכמות העוגיות יכולה להשתנות בצורה משמעותית לפי הגודל בו מכינים אותן, תוכלו להשתמש בערך למנה כולה, ולחק אותו לפי מספר העוגיות שיצא לכם לקבלת הערך לעוגיה אחת. במקרה של 80 עוגיות, כל 7 עוגיות מהוות תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות (בכמות הקלוריות - כ -2 פרוסות לחם). בתאבון!


גם העוגיות ללא סוכר התקבלו בשמחה על ידי כל המשפחה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה