יום חמישי, 3 בספטמבר 2015

קרפ ממולא - לא להתפלא!

אולי אתם רגילים לאכול קרפ עם מגוון מילויים מתוקים. הפעם אני רוצה להמליץ לכם לנסות גם קרפ במילוי אחר, ההופך את הקרפ למנה עיקרית , או אפילו לארוחה בפני עצמה.
לאחרונה בביקור בפרובנס שבצרפת טעמתי קרפ כזה, והחלטתי "לייבא" את הרעיון במיידי. אתם יכולים לתאר לעצמכם במה ממלאים אותו שם.... אני ניסיתי לחשוב על מילויים שיהיו ידידותיים לכליות וגם טעימים. זה הרגע לומר שאין זה רעיון חדש כלל, למשל ברשותי ספר שיצא לאור בשנת 1976, ותורגם לעברית בשנת 1985 על ידי זאב קרן. ובו אין סוף רעיונות למילויים.
מתוך הספר קיבלתי השראה למילוי טעים וכמובן ידידותי לכליות.


ספר הקרפים


קרפ במילוי טונה 


את הרעיון למילוי לקרפ שאלתי מהספר, ושיפצתי קצת...
את הקרפ עצמו הכין אבא שלי במתכון הרגיל שלו, רק עבה יותר על מנת  שלא ייקרע בעת המילוי. דבר זה מתאפשר בזכות טעמו הנייטרלי של הקרפ, המקבל אליו באהבה מגוון מילויים.

מצרכים (8 מנות)


לקרפים (8 יחידות)

2 כוסות קמח לבן
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
2 ביצים
3 כפות שמן קנולה
קליפת לימון מגורדת (לא חובה)

למילוי

1 קופסת טונה 160 גרם, רצוי במים
2 כפות מיונז (לייט או רגיל לפי הרצון)
1 כפית חרדל
2 ביצים קשות ללא החלמון (הצהוב), מעוכות במזלג
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
חצי בצל יבש קצוץ דק


אופן ההכנה

מכינים את הקרפים:
מערבבים את הקמח עם קליפת הלימון המגורדת.
מוסיפים את הביצים ובוחשים.
מוסיפים את החלב והמים תוך בחישה.
מחממים את השמן קלות במחבת, ולאחר מכן מוסיפים אותו לתערובת ובוחשים. פעולה זו חוסכת צורך בשימוש בשמן נוסף לשימון המחבת. אפשר גם להוסיף את השמן לתערובת כרגיל ולשמן מעט את המחבת לפני הטיגון. בדרך כלל שימון אחד מספיק לטיגון כל הקרפים, אך אם הם מתחילים להדבק אפשר לשמן עוד פעם.
יוצקים 2 מצקות קטנות (100 מ"ל סה"כ) מהתערובת למחבת החם. מפזרים את התערובת באופן אחיד על המחבת על ידי הטיתה מצד לצד, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.

מכינים את המילוי: 
מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.

ממלאים
במרכז כל קרפ מניחים כף מהמילוי, ומקפלים בצורת מעטפה.
מניחים את הקרפים הממולאים בתבנית אפיה על גבי נייר אפיה כשהצד החלק (ללא הקפלים) כלפי מעלה, ואופים בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהקרפ משחים מעט.

ערך תזונתי למנה (1 קרפ ממולא)

236 קלוריות, 26.5 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 201 מ"ג אשלגן, 130 מ"ג זרחן, 150 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לכ -2 פרוסות לחם בכמות הפחמימות.




קרפ עם טונה

אחד גם עם קצת גבינה צהובה...

אולי עם קצת יין ומלפפונים בצד?
בתאבון !!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה