יום רביעי, 10 בפברואר 2016

מאפה ירוקולי

הכל התחיל מהמשחק מי השף. משחק שיצרה הדס יריב, טכנולוגית מזון ובעלת תואר שני בתזונה, בשיתוף עם השפית שלי לרון. מדובר על משחק רביעיות, כל רביעיה משלימה מתכון בריא, הכולל גם מידע נוסף על המזונות המרכיבים אותו.
הבנות שלי מאוד אוהבות את המשחק, ולאחרונה גם מבקשות להכין את המתכונים שבו. ברור שהלכנו קודם על הידידותיים לכליות... זה לא אומר שלא התאמתי קצת את המתכון לדרישות.

אילו שינויים בוצעו מהמתכון המקורי?

הגבינה הבולגרית הוחלפה בגבינת כנען, על מנת להפחית את כמות המלח ולהעשיר את המאפה בחלבון.
במקום 2 ביצים שלמות שמתי 1 ביצה שלמה ו - 2 חלבוני ביצה, על מנת להפחית את כמות הזרחן ולהעשיר בחלבון.
הקמח המלא הוחלף בלבן. גם החלפה זו על מנת להפחית את כמות האשלגן והזרחן במנה הסופית.
הברוקולי עבר הרתחה במים ולא אידוי, על מנת לאפשר לחלק מהאשלגן המצוי בו לצאת אל מי הבישול.
במקום חלב שמתי מים - להפחית עוד במעט את כמות האשלגן והזרחן בתפריט היומי.
הוספתי 2 קוביות שום קפוא להעשרת הטעם עם פחות מלח.


מאפה ירוקולי - המצרכים והוראות ההכנה מהמשחק מי השף



מאפה ירוקולי ידידותי לכליות

המצרכים

1 ביצה שלמה ושני חלבוני ביצה
חצי שקית ברוקולי קפוא (400 גרם), אפשר גם טרי
חצי כוס קמח לבן
250 גרם גבינת כנען
רבע כוס מים
חצי כפית מלח
2 קוביות/2 כפיות שום כתוש (קפוא) או 2 שיני שום טריות, קצוצות דק

הוראות הכנה

מפרידים את הברוקולי לפרחים, ומרתיחים כחמש דקות עד שהוא מתרכך מעט. מסננים.
מערבבים את הברוקולי עם יתר המצרכים לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות.
אופים כחצי שעה בחום של 200 מעלות. 


מכינים לפי המתכון



יצא טעים!







מאפה ירוקולי: 12 מנות



ערך תזונתי למנה (12 מנות)

60 קלוריות, 6 גרם חלבון, 5 גרם פחמימות (3 גרם ללא הפחמימות מהירקות), 1.5 גרם שומן, 86 מ"ג זרחן, 104 מ"ג אשלגן, 127 מ"ג נתרן.
הערות
מתאים לאנשים עם סוכרת.
בתפריט מוגבל באשלגן יחליפו 2 יחידות מאפה מנת ירק.
כל מנת מאפה מהווה תחליף למנת חלבון כגון ביצה או כף גבינה.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה