יום ראשון, 24 באפריל 2016

קסמו של הריזוטו

ריזוטו, מנה איטלקית מסורתית על בסיס האורז העגול והדביק. הכנת הריזוטו שונה מאורז רגיל אותו רוצים לקבל "אחד אחד", ודורשת קצת יותר תשומת לב. בסוף הבישול מקבלים מעין דייסת אורז ריחנית. את הריזוטו ניתן להכין עם מגוון תוספות, וגם להכין ממנו כדורי אורז מטוגנים או אפויים. כדורים אלה נקראים ארנצ'יני, או בגרסה קצת יותר "ישראלית" פלאפל איטלקי או פלאפל ריזוטו. מתכון לארנצ'יני יובא בהמשך.

האורז עצמו מתאים לתפריט הידידותי לכליות בהיותו דל באשלגן וזרחן. אפשר לבחור מבין מגוון התוספות לריזוטו את אלה הידידותיות יותר לכליות, ולקבל מנה מנצחת לגיוון התפריט. כאן למשל שילוב של חציל, חמאה ופרמז'ן בהשראת מתכונים של אלי לנדאו וחיים כהן. מידע כללי על הצורה הנכונה להכנת ריזוטו קראו כאן.

ריזוטו חצילים עם חמאה ופרמזן


המצרכים (4 מנות, כל מנה 4 כפות)

כוס אורז עגול לריזוטו
חצי חציל בינוני חתוך לקוביות (150 גרם)
כף שמן זית
2 כפיות/קוביות שום כתוש
פלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס יין לבן
3 כוסות מים רותחים
10 גרם חמאה (אריזה אישית/כף)
כף פרמז'ן

הוראות הכנה

מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את החצילים והשום ומטגנים תוך ערבוב עד שהחצילים יתרככו. מתבלים בפלפל שחור.
מוסיפים את האורז ומערבבים.
מוסיפים את היין, ומערבבים עד שהוא נספג. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד את המים הרותחים (מוסיפים בכל פעם כחצי כוס תוך כדי ערבוב עד שהיא נספגת).
הריזוטו מוכן כאשר הוא רך אבל לא דייסתי  (קצת "אל דנטה").
מכבים את האש, ומערבבים פנימה את החמאה והפרמז'ן. מכסים את הסיר, ממתינים חמש דקות ומגישים.




ריזוטו חצילים חמאה ופרמזן



ערך תזונתי למנה

222 קלוריות, 33.7 גרם פחמימות, 3.7 גרם חלבון, 5.5 גרם שומן, 74 מ"ג זרחן, 164 מ"ג אשלגן, 25 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחילף לשתי פרוסות לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה