יום חמישי, 29 ביוני 2017

סלט שעועית עשיר

את ההשראה למתכון הפעם קיבלתי ממגוון המתכונים של חברת דויטה, שאף הפיקה סרטון המציג את הכנת המתכון.
המתכון מתאים מאוד לתפריט דל אשלגן, היות והשעועית הירוקה אינה עשירה באשלגן, וההרתחה במים מקטינה עוד את תכולת האשלגן שבה.
הבצל הסגול מוסיף צבע וטעם ללא תוספת אשלגן ניכרת.
חלבוני הביצה תורמים העשרה חלבונית למנה. ניתן לשים כמות גדולה יותר לפי הצורך, ובכלל להוסיף חלבוני ביצה לסלטים שונים במידת ויש צורך בהעשרת חלבון. תוספת חלבוני הביצה היא זו שהופכת את הסלט לעשיר (יחסית) בחלבון.

סלט שעועית עשיר

המצרכים (10 מנות, כל מנה 4 כפות)

600 גרם שעועית ירוקה, קפואה או טריה
בצל בינוני קצוץ דק, רצוי סגול (150 גרם)
3 כפות שמן זית
5-6 כפות מיץ לימון טרי או חומץ
2 כפיות עלי אורגנו יבשים טחונים
פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם (כחצי כפית)
4 חלבוני ביצה מבושלים, קצוצים גס


הוראות הכנה

מרתיחים את השעועית למשך 5-10 דקות, עד שהיא מתרככת קלות. מסננים.
מוסיפים את יתרת המרכיבים, ומערבבים היטב.
משהים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.


סלט שעועית עשיר. מנה: 4 כפות

ערך תזונתי למנה (4 כפות)

50 קלוריות, 3.5 גרם פחמימות, 2.7 גרם חלבון, 3 גרם שומן, 25 מ"ג זרחן, 128 מ"ג אשלגן, 35 מ"ג נתרן.

הערות

מתאים לאנשים עם סוכרת.
כל מנה היא תחליף למנת ירק בתפריט (במידה ויש הגבלת אשלגן).

בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה