יום חמישי, 29 ביוני 2017

פשטידת אורז בעיטור ירקות

הכל התחיל משאריות של אורז בבית. חיפשתי משהו נחמד לעשות איתו לפני שהוא מגיע לפח, ומצאתי אם המתכון הזה.
אחרי כמה שינויים להתאמת המתכון, בהם החלפת חלב במים לחסכון בזרחן ואשלגן, בחירת ירקות דלי אשלגן לקישוט הפשטידה, וקיצוץ במלח, אפשר לגשת לעבודה. למרות כל זאת ואף על פי כן הפשטידה טעימה מאוד!

פשטידת אורז בעיטור ירקות

המצרכים (10 מנות)


4 כוסות אורז או פתיתים מבושלים או שילוב (הכי טוב - שאריות שאין מה לעשות איתן...)
2 ביצים
2 כוסות מים
4 כפיות שטוחות חרדל
2 כפות שמן זית או חמאה (30 גרם)
8 כפות קמח
כוס גבינה צהובה מגורדת (כל סוג שיש בבית)
כפית פלפל שחור

לקישוט:
4-5 פרחי ברוקולי או כרובית חצויים לאורך  או בצל (לבן או סגול) חתוך לטבעות


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים את התבנית.
שמים בסיר קטן על האש  2 כפות שמן זית או 2 כפות חמאה ומחממים/ממיסים.
מוסיפים 2 כפות מהקמח ומערבבים מיד עד שהקמח נרטב.
מוסיפים תוך בחישה את המים ומערבבים היטב, תוך הבאה לרתיחה, עד שהרוטב חלק, סמיך ובלי גושים. אם יש גושים, מערבבים היטב עם מטרפה. כשהרוטב חלק וסמיך, מורידים מהאש, מערבבים פנימה את החרדל .
שמים בקערה גדולה את האורז, 6 כפות הקמח הנותר ואת הרוטב. מערבבים היטב. מוסיפים ביצים, גבינה צהובה ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית. מסדרים מעל את הירקות שבחרתם.
מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה.


פשטידת אורז - בגרסה עם ברוקולי





ערך תזונתי למנה

140 קלוריות, 15.7 גרם פחמימות, 5.8 גרם חלבון, 5.8 גרם שומן, 93 מ"ג זרחן, 59 מ"ג אשלגן, 108 מ"ג נתרן.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.





פשטידת אורז: גרסת הבצל


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה