יום חמישי, 7 בספטמבר 2017

מטבוחה ירוקה

סלט עשיר בטעם, גיוון מצוין לממרחים שונים. דל מאוד בזרחן ומלח. כל כף (מלאה...) שלו מהווה תחליף למנת ירק עקב רמת האשלגן.
המתכון מבוסס על מתכון של ישראל אהרוני שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות.


מטבוחה ירוקה

המצרכים

5 קישואים קטנים (500 גרם נטו), פרוסים דק
1 בצל גדול (250 גרם נטו), קצוץ דק
כפית שום כתוש
קליפת לימון מגוררת (1 לימון)
4 כפות שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה

במחבת גדולה שמים את השמן עם הקישואים, הבצל השום וקליפת הלימון.
מבשלים על אש נמוכה מאוד כשעה, עד שהקישואים והבצל רכים מאוד.
מגבירים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון והכורכום, מערבבים ומבשלים עוד כחמש דקות.
מרסקים במזלג או מעבד מזון, ומגישים חם או קר.


מטבוחה ירוקה. פשוט וטעים. מנה - 1 כף

ערך תזונתי למנה (1 כף)

55 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 0.3 גרם חלבון, 4 גרם שומן, 174 מ"ג אשלגן, 26 מ"ג זרחן, 10 מ"ג נתרן.
מתאים לאנשים עם סוכרת.
כל מנה של 1 כף מהווה תחליף למנת ירק בתפריט (ברמות האשלגן).

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה