יום שבת, 30 בספטמבר 2017

סלט כרוב עשיר בכל טוב

בסלט הכרוב הזה נתקלתי בערוץ היוטיוב של חברת דויטה, חברה אמריקאית בעלת למעלה מ - 2400 מכוני דיאליזה בקהילה המספקים שרות לכ - 195,000 מטופלים. הסלט תפס את עיני בשל פשטות הכנתו, מרכיביו המצויים גם בישראל, ושימוש בתבלין מיוחד - זרעי סלרי. על זרעי הסלרי ארחיב מעט בהמשך, אך קודם כל למתכון. ואם תרצו אפשר לצפות גם בסרטון המקורי, לצפיה בסרטון לחצו כאן.

סלט כרוב עשיר בכל טוב

המצרכים (8 מנות, כל מנה 5 כפות)

שליש כרוב לבן בינוני, קצוץ (350 גרם)
תפוח אדום בינוני, חתוך לרצועות דקות (100 גרם)
בצל קטן, רצוי סגול, קצוץ (80 גרם)
כוס חמוציות מיובשות (120 גרם)

לרוטב:
5 כפות שמן קנולה
6 כפות חומץ
חצי כף זרעי סלרי
חצי כפית אבקת חרדל או ממרח חרדל

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים פרט לרוטב בקערה.
בקערית או צנצנת נפרדת שמים את חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.


סלט כרוב עשיר: מנה, 5 כפות

ערך תזונתי למנה (5 כפות)

125 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 0.7 גרם חלבון, 6.5 גרם שומן, 16 מ"ג זרחן, 156 מ"ג אשלגן, 13 מ"ג נתרן.

כל מנה מהווה תחליף למנת ירק או פרי בתפריט היומי בכמות האשלגן.
מתאים לאנשים עם סוכרת: כל מנה מהווה תחליף למנת פרי או מנת לחם בתפריט היומי.

כמה מלים על זרעי סלרי

זרעי הסלרי ניחנים בטעם עשיר וריח נהדר, ואפשר להוסיפם למגוון סלטים ותבשילים לקבלת טעם מצויין לא שימוש במלח. לזקוקים לתפריט דל אשלגן וזרחן, במקרה של מחלת כליות למשל - זרעי הסלרי גם כן מתאימים. כל כפית (2 גרם) של זרעי סלרי מכילה 28 מ"ג אשלגן ו -11 מ"ג זרחן בלבד. ניתן להשיג בחנויות תבלינים. מומלץ!

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה