יום שישי, 9 בנובמבר 2012

מתכון ללחם דל חלבון ומלח


אחרי כל הדיבורים על לחם בפוסט הקודם, לכן גם מתכון.

חשוב מאוד!!
יש להתייעץ עם הדיאטנית לפני השימוש במתכון זה.
מיועד לאנשים עם מחלת כליות שאינם מטופלים בדיאליזה.


מקור המתכון – עליזה פלנט, דיאטנית, רמב"ם
ניסתה ושיפרה – נורית קוגן, דיאטנית, תל השומר
חישבה וערכה – טל קמינסקי רוזנברג, דיאטנית, נפרומור והעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות

לחם דל גלוטן. תמונה: rprata



המצרכים לשתי תבניות (16 פרוסות לתבנית)

חצי ק"ג קמח ללא גלוטן של "גלעם"

50 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

1 ביצה

1 כף חומץ

שליש כוס שמן

1 כוס מים פושרים


הוראות ההכנה:

מערבבים את השמרים עם הסוכר וחצי כוס מם פושרים. מוסיפים את יתר  החומרים ולשים לבצק. מכסים במגבת  ומתפיחים כשעה- עד להכפלת נפחו.

לאחר שעה לשים שוב את הבצק ומעבירים ל-2 תבניות  אינגליש קייק משומנות. מתפיחים שוב למשך כחצי שעה.

מחממים התנור ל-180 מעלות ואופים עד שהלחם מזהיב, כ - 40 דקות.

מוציאים מהתנור. הופכים מיד כל לחם על ניר אלומיניום, עוטפים היטב וממתינים שיתקרר . 

פורסים לפרוסות  ( כ 16 פרוסות מכל לחם ) ומקפיאים.

לפני האוכל מומלץ לעשות טוסט קל .

ערכים תזונתיים לפרוסה

81 קלוריות, 0.35 גרם חלבון, 16 גרם פחמימות, 2 גרם שומן, 13 מ"ג אשלגן, 11 מ"ג זרחן, 8 מ"ג נתרן.

לאנשים עם סוכרת – כל פרוסה מהווה תחליף לפרוסת לחם (16 גרם לסופרים פחמימות).

 בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה