אחרי כל הדיבורים
על לחם בפוסט הקודם, לכן גם מתכון.
חשוב מאוד!!
יש להתייעץ עם
הדיאטנית לפני השימוש במתכון זה. מיועד לאנשים עם מחלת כליות שאינם מטופלים בדיאליזה.
מקור המתכון – עליזה
פלנט, דיאטנית, רמב"ם
ניסתה ושיפרה – נורית
קוגן, דיאטנית, תל השומר
חישבה וערכה – טל
קמינסקי רוזנברג, דיאטנית, נפרומור והעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליותלחם דל גלוטן. תמונה: rprata |
המצרכים לשתי
תבניות (16 פרוסות לתבנית)
חצי ק"ג קמח
ללא גלוטן של "גלעם"
50 גרם שמרים
טריים
1 כף סוכר
1 ביצה
1 כף חומץ
שליש כוס שמן
1 כוס מים פושרים
הוראות ההכנה:
מערבבים את
השמרים עם הסוכר וחצי כוס מם פושרים. מוסיפים את יתר החומרים ולשים לבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה- עד להכפלת נפחו.
לאחר שעה לשים שוב
את הבצק ומעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק
משומנות. מתפיחים שוב למשך כחצי שעה.
מחממים התנור ל-180 מעלות ואופים עד שהלחם מזהיב, כ - 40 דקות.
מוציאים מהתנור. הופכים מיד כל לחם על ניר אלומיניום, עוטפים היטב וממתינים
שיתקרר .
פורסים לפרוסות ( כ – 16 פרוסות מכל לחם
) ומקפיאים.
לפני האוכל מומלץ לעשות טוסט קל .
ערכים תזונתיים
לפרוסה
81 קלוריות, 0.35
גרם חלבון, 16 גרם פחמימות, 2 גרם שומן, 13 מ"ג אשלגן, 11 מ"ג זרחן, 8
מ"ג נתרן.
לאנשים עם סוכרת – כל פרוסה מהווה תחליף לפרוסת לחם (16 גרם לסופרים פחמימות).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה