סלט רוסי, או סלט המיונז הקלאסי עם תפוחי אדמה, הוא סלט אהוב בבתים רבים. אולם תפוחי האדמה הינם עשירים באשלגן, ולכן השומרים על תפריט דל אשלגן נמנעים בדרך כלל מאכילת סלט זה. אמנם ניתן להשרות ו/או להרתיח את תפוחי האדמה על מנת להקטין את כמות האשלגן שבהם, אך גם פעולות אלה לא מוציאות יותר ממחצית מכמות האשלגן המקורית, כך שעדין יש להגביל את הכמות הנאכלת.
למאיה מרום ממדור הבישול בעיתון זמנים מודרנים של ידיעות אחרונות יש רעיון אחר: להחליף את תפוחי האדמה בפסטה, וליצור סלט דומה אך שונה. מבחינת השומרים על תפריט דל אשלגן הפסטה עדיפה בהרבה על תפוחי האדמה, כך שמיד מצא חן בעיני הרעיון!
המיונז המשמש לתיבול הסלט הינו דל באשלגן וזרחן, כך שאין מניעה מלהשתמש בו. הוא אינו דל במלח, כך שרצוי לא להוסיף מלח נוסף לסלט, המיונז כבר מביא את המליחות איתו... למי שרוצה להפחית מעט בכמות הקלוריות אפשר להשתמש במיונז לייט או 5% שומן.
הסלרי הוא ירק עשיר למדי באשלגן, ולכן יש רק גבעול אחד ממנו לסלט כולו, בניגוד למתכון המקורי שהכיל כמות גדולה יותר. אך גם גבעול אחד נותן טעם וניחוח. צנוניות בכמות שבמתכון גם כן אינן תורמת כמות אשלגן גדולה למנה.
אם רוצים להפחית עוד בזרחן שבסלט אפשר להוציא את חלמוני הביצה (כולם או חלקם), ולהוסיף חלבון ביצה נוסף על כל חלמון שהוצא.
ולהלן המתכון של מאיה, עם ההתאמות הנדרשות לתפריט במחלת כליות.
חצי חבילת פסטה קצרה (250 גרם)
3 ביצים קשות
חצי גביע יוגורט 3% (100 גרם)
3 כפות גדושות מיונז
מיץ מחצי לימון
2 כפות עירית קצוצה
1 גבעול סלרי קצוץ
5 צנוניות פרוסות דק
במקביל מכינים 3 ביצים קשות, ומועכים אותן במזלג.
מערבבים בקערה גדולה את היוגורט, המיונז, מיץ הלימון והעירית. מוסיפים פנימה את הפסטה, הביצים, גבעול הסלרי והצנוניות.
מערבבים ומגישים!
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לשתי פרוסות לחם.
למאיה מרום ממדור הבישול בעיתון זמנים מודרנים של ידיעות אחרונות יש רעיון אחר: להחליף את תפוחי האדמה בפסטה, וליצור סלט דומה אך שונה. מבחינת השומרים על תפריט דל אשלגן הפסטה עדיפה בהרבה על תפוחי האדמה, כך שמיד מצא חן בעיני הרעיון!
המיונז המשמש לתיבול הסלט הינו דל באשלגן וזרחן, כך שאין מניעה מלהשתמש בו. הוא אינו דל במלח, כך שרצוי לא להוסיף מלח נוסף לסלט, המיונז כבר מביא את המליחות איתו... למי שרוצה להפחית מעט בכמות הקלוריות אפשר להשתמש במיונז לייט או 5% שומן.
הסלרי הוא ירק עשיר למדי באשלגן, ולכן יש רק גבעול אחד ממנו לסלט כולו, בניגוד למתכון המקורי שהכיל כמות גדולה יותר. אך גם גבעול אחד נותן טעם וניחוח. צנוניות בכמות שבמתכון גם כן אינן תורמת כמות אשלגן גדולה למנה.
אם רוצים להפחית עוד בזרחן שבסלט אפשר להוציא את חלמוני הביצה (כולם או חלקם), ולהוסיף חלבון ביצה נוסף על כל חלמון שהוצא.
ולהלן המתכון של מאיה, עם ההתאמות הנדרשות לתפריט במחלת כליות.
סלט פסטה רוסי
המצרכים (6 מנות)
חצי חבילת פסטה קצרה (250 גרם)
3 ביצים קשות
חצי גביע יוגורט 3% (100 גרם)
3 כפות גדושות מיונז
מיץ מחצי לימון
2 כפות עירית קצוצה
1 גבעול סלרי קצוץ
5 צנוניות פרוסות דק
הוראות הכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (ללא תוספת מלח).במקביל מכינים 3 ביצים קשות, ומועכים אותן במזלג.
מערבבים בקערה גדולה את היוגורט, המיונז, מיץ הלימון והעירית. מוסיפים פנימה את הפסטה, הביצים, גבעול הסלרי והצנוניות.
מערבבים ומגישים!
ערך תזונתי למנה
267 קלוריות, 9 גרם חלבון, 33 גרם פחמימות, 10 גרם שומן, 180 מ"ג אשלגן, 143 מ"ג זרחן, 96 מ"ג נתרן.מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לשתי פרוסות לחם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה