יום שישי, 23 באוגוסט 2013

תפוחים בפיתה - הגרסה הישראלית לראש השנה

יש לי חולשה - אני מודה. אם אני רואה מתכון שמכיל תפוחים וגבינה לבנה אני מיד עוברת לדום. תגידו נמאס, תגידו אשכנזי: אין מה לעשות. 2 הרכיבים הללו: גבינה לבנה, העשירה יחסית בחלבון ודלה יחסית בזרחן ומלח, התפוחים דלי האשלגן, אני לא עומדת בפניהם. מה עוד שראש השנה בפתח ויש ביקוש מוגבר למאכלי תפוחים. תוסיפו לכל זה גם פיתה: והרי לכם גם מאכל ישראלי למהדרין.
המתכון שמיד יובא במלואו מכיל תפוחים מיובשים. כחלק מתהליך ההכנה יש צורך להשרות את התפוחים במים רותחים למשך 10 דקות ולאחר מכן לסחוט אותם. השריה וסחיטה הן שתי פעולות המסייעות להקטנת כמות האשלגן בפירות וירקות, ולכן עוד סיבה לחיבתי למתכון. הערכים התזונתיים בהם השתמשתי לחישוב ערכו התזונתי של המתכון הם לתפוחים מיובשים ללא השריה וסחיטה, כך שיתכן שכל מנה מכילה פחות אשלגן מהכתוב.
שינוי מומלץ במתכון להפחתת מלח לעומת המתכון המקורי: אפשר להשתמש בגבינה דלת מלח של תנובה במקום גבינה לבנה רגילה. ובכלל לתפריט היומי זו גבינה שכדאי להכיר. גבינה זו מכילה רק 40 מ"ג נתרן במאה גרם, לעומת 240 מ"ג בגבינה לבנה רגילה. אפשר לשאול מאיפה מגיע מלח למתכון המתוק הזה??? התשובה היא: מהפיתה!! מוזר ככל שזה נשמע, לחם ומוצרי מאפה שונים, כולל מתוקים ביותר, מכילים לא פעם כמויות נכבדות של מלח. חוש הטעם אינו מגלה לנו זאת היות ואנו מורגלים בטעם המלוח, או שטעמים אחרים ממסכים את המליחות. הדרך לגלות כמה מלח יש במוצר היא על ידי בדיקת הסימון התזונתי. השתדלו תמיד לבחור מוצרים המכילים פחות נתרן ב -100 גרם, רצוי לא יותר מ -300 מ"ג במאה גרם מוצר.


קינוח מהיר של גבינה ותפוחים מיובשים בפיתה 

המתכון המקורי של מאיה מרום מהעיתון זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות. וציטוט מדבריה: אל תפקפקו - מדובר בתענוג של ממש!!

המצרכים (4 מנות)

2 פיתות מקמח לבן (או שתי פיתות קלות לגרסה דלת סוכר)
16 עיגולי תפוחים מיובשים
1 גביע גבינה לבנה 5% (מומלץ גבינה דלת מלח)
1 ביצה
שליש כוס סוכר (או ממתיק "כמו סוכר" לגרסה דלת סוכר)
1 כף קמח
חצי כפית תמצית וניל

הוראות הכנה


מחממים תנור ל -180 מעלות.
משרים את עיגולי התפוחים בשתי כוסות מים רותחים למשך 10 דקות.
מערבבים בקערה את הגבינה, הביצה, הסוכר, הוניל והקמח.
חותכים 2 פיתות במרכזן לשני עיגולים דקים ומורחים שכבה של כסנטימטר מלית על כל עיגול.
סוחטים היטב את התפוחים ומסדרים 4 עיגולי תפוחים על כל חצי פיתה.
אופים בתנור החם למשך 10 דקות או עד שהמלית יציבה והתפוחים משחימים.

ערך תזונתי למנה 

350 קלוריות, 62 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 275 מ"ג אשלגן, 166 מ"ג זרחן, 331 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למנה מופחתת סוכר  עם פיתה קלה וממתיק "כמו סוכר"

252 קלוריות, 37 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון, 275 מ"ג אשלגן, 166 מ"ג זרחן, 331 מ"ג נתרן.

לאנשים עם סוכרת: כל מנה מופחתת סוכר  שוות ערך ל -2.5 פרוסות לחם .
יש לקחת בחשבון שהמתכון מכיל מנת פרי כתחליף לפרי אחר במהלך היום.

אז אם האורחים הפתיעו אתכם בראש השנה, או הגיעו ללא הודעה לסוכה, כל שעליכם לעשות הוא לשלוף כמה פיתות מהמקפיא ואתם מסודרים! (ולא לשכוח להחזיק בבית גם קצת תפוחים מיובשים וגביע גבינה).

חג שמח!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה