סירופ מייפל הוא סירופ ממתיק המיוצר באופן מסורתי מלשד השיפה של עץ האֶדֶר (מייפל). מקובל להשתמש בו כתוספת לחביתיות, ופלים או פרנץ' טוסט (ויקיפדיה). בעונה זו נאגר עסיס המייפל בעצים, ובסוף החורף שואבים אותו מהם. מרבית עצי המייפל בעולם גדלים בקנדה ובארצות הברית, ועל מנת להפיק ליטר אחד של סירופ מייפל מאדים 40 ליטרים של לשד עץ המייפל. סירופ המייפל עם טעמו הייחודי משמש בדרך כלל למאכלים מתוקים, אבל למה לא לשלבו ברוטב לסלט כפי שמציעה נירה רוסו במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות?
החדשות המשמחות הן שמאה מ"ל של סירופ מייפל מכילים 2 מ"ג זרחן ו -204 מ"ג אשלגן בלבד. כף מהסירופ תכיל לפיכך 36 מ"ג אשלגן וכמות זניחה של זרחן. פרט לכך מכיל הסירופ סוכר, 12 גרם בכף, ו -47 קלוריות, בדומה ל -2.5 כפיות סוכר. לפיכך לאנשים עם סוכרת מומלץ להשתמש בו במתינות. אז טפטפו ממנו על קרפ , בלינצ'ס או לחם מטוגן (פרנץ טוסט) ונסו למשל גם לשלבו ברוטב ויניגרט מייפל ריחני לסלט חסה, דל זרחן, אשלגן ומלח, אך לא דל טעם כלל!
סירופ מייפל |
עלה עץ מייפל |
ויניגרט מייפל
מתכון של נירה רוסו ממוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות
המצרכים
שליש כוס חומץ בלסמי או חומץ תפוחים (75 מ"ל)
3 כפות סירופ מייפל טהור
1 כף חרדל דיז'ון
1 שן שום כתושה
קורט פלפל שחור גרוס טרי
חצי כוס שמן זית (125 מ"ל)
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרים פרט לשמן.
מוסיפים את השמן בהדרגה לתערובת תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים לסלט חסה
ו... אוכלים בתאבון!
ערך תזונתי לכל כמות הרוטב:
973 קלוריות, 38 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 91 גרם שומן, 24 מ"ג זרחן, 199 מ"ג אשלגן, 168 מ"ג נתרן.
ערך תזונתי למנה של סלט חסה מ - 20 עלי חסה ברוטב ויניגרט מייפל (6 מנות)
169 קלוריות, 6.6 גרם פחמימות, 0.6 גרם חלבון, 15 גרם שומן, 17 מ"ג זרחן, 153 מ"ג אשלגן, 37 מ"ג נתרן.
המתכון מתאים לאנשים המטופלים בדיאליזה וגם לאנשים עם מחלת כליות ללא דיאליזה.
המתכון מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנת סלט מהווה תחליף לחצי פרוסת לחם (עקב תכולת הסוכר שבסירופ המייפל).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה