עוד פעם ביצים? אכילת ביצים כמקור לחלבון איכותי חשובה בתפריט במחלת כליות, הן בתפריט דל חלבון בשלבי המחלה טרום טיפול דיאליטי, והן בתפריט עשיר חלבון בעת טיפולי דיאליזה, לשמירה על רמת חלבון תקינה בדם.
אז מה הבעיה? לפעמים פשוט נמאס... שוב ביצה קשה, שוב חביתה, שוב ביצה מקושקשת. מספר רעיונות ניתנו בפוסט ביצים ביצים ביצים ביצים... והפעם רעיון אחר: ביצים אפויות! מתחילים להכין אותן על הכיריים, אך מסיימים באפיה קצרה, הנותנת טעם ומרקם ייחודיים לביצה. יש צורך במחבת שניתן להכניס לתנור.
כאן במתכון יש עוד 2 תוספות מעניינות: חומץ בלסמי, שיתרונותיו הבריאותיים פורטו בפוסט על החומץ, ובין היתר נותן טעם נהדר מבלי להוסיף מלח, זרחן ואשלגן. גבינת מוצרלה - שיתרונה הוא היותה דלת מלח יחסית לגבינות קשות, והיא תורמת עוד חלבון איכותי למנה.
מנה סבירה לאדם תהיה 2 ביצים. בחלמון הביצה כמות רבה יחסית של זרחן, לכן למי שרוצה "לחסוך" קצת בזרחן יכול "לתרום" חלמון אחד ממנתו לשכן/לחתול/לחמות. מי שאינו רוצה לעשות זאת, יקפיד שלא לשכוח ליטול את קושרי הזרחן עם הארוחה (תרופה הניתנת במרשם רופא על פי הצורך על מנת להקטין את ספיגת הזרחן מהמזון לגוף).
המתכון של ישראל אהרוני ממוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות. שונה מעט על פי הצורך על מנת להתאים לאנשים עם מחלת כליות.
5 עלי מרווה (לא חובה)
פלפל אדום מתוק קטן, מנוקה וחתוך לרצועות דקות
3 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות חומץ בלסמי
2 כדורי מוצרלה "גד" בינוניים (60 גרם), קרועים ביד לפיסות קטנות
10 עלי בזיליקום שלמים
6 ביצים שלמות
מוסיפים את השום והפלפל, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים כ -10 דקות תוך ערבוב, עד שהפלפל מתרכך מעט.
מוסיפים את החומץ וממשיכים לבשל עוד כ - 3 דקות תוך כדי ערבוב.
מניחים את פיסות המוצרלה ועלי הבזיליקום מסביב לדופן המחבת.
שוברים את הביצים לתוך המחבת, ומפזרים מעליהן עוד מעט פלפל שחור.
ממשיכים לטגן על להבה בינונית עוד כ - חמש דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות ל -3-4 דקות. חשוב לשים לב שחלמון הביצה התבשל דיו והתקשה במידה על מנת להמנע מזיהומים חלילה מביצה שאינה מבושלת דיה.
מגישים עם פרוסות באגט טרי.
אז מה הבעיה? לפעמים פשוט נמאס... שוב ביצה קשה, שוב חביתה, שוב ביצה מקושקשת. מספר רעיונות ניתנו בפוסט ביצים ביצים ביצים ביצים... והפעם רעיון אחר: ביצים אפויות! מתחילים להכין אותן על הכיריים, אך מסיימים באפיה קצרה, הנותנת טעם ומרקם ייחודיים לביצה. יש צורך במחבת שניתן להכניס לתנור.
כאן במתכון יש עוד 2 תוספות מעניינות: חומץ בלסמי, שיתרונותיו הבריאותיים פורטו בפוסט על החומץ, ובין היתר נותן טעם נהדר מבלי להוסיף מלח, זרחן ואשלגן. גבינת מוצרלה - שיתרונה הוא היותה דלת מלח יחסית לגבינות קשות, והיא תורמת עוד חלבון איכותי למנה.
מנה סבירה לאדם תהיה 2 ביצים. בחלמון הביצה כמות רבה יחסית של זרחן, לכן למי שרוצה "לחסוך" קצת בזרחן יכול "לתרום" חלמון אחד ממנתו לשכן/לחתול/לחמות. מי שאינו רוצה לעשות זאת, יקפיד שלא לשכוח ליטול את קושרי הזרחן עם הארוחה (תרופה הניתנת במרשם רופא על פי הצורך על מנת להקטין את ספיגת הזרחן מהמזון לגוף).
ביצה . תמונה של Charles Haynes |
המתכון של ישראל אהרוני ממוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות. שונה מעט על פי הצורך על מנת להתאים לאנשים עם מחלת כליות.
ביצים אפויות מפולפלות
המצרכים (3 מנות)
3 כפות שמן זית5 עלי מרווה (לא חובה)
פלפל אדום מתוק קטן, מנוקה וחתוך לרצועות דקות
3 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות חומץ בלסמי
2 כדורי מוצרלה "גד" בינוניים (60 גרם), קרועים ביד לפיסות קטנות
10 עלי בזיליקום שלמים
6 ביצים שלמות
אופן ההכנה
מחממים את השמן והמרווה במחבת רחבה המתאימה להכנסה לתנור (עם ידית מתכת או נשלפת).מוסיפים את השום והפלפל, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים כ -10 דקות תוך ערבוב, עד שהפלפל מתרכך מעט.
מוסיפים את החומץ וממשיכים לבשל עוד כ - 3 דקות תוך כדי ערבוב.
מניחים את פיסות המוצרלה ועלי הבזיליקום מסביב לדופן המחבת.
שוברים את הביצים לתוך המחבת, ומפזרים מעליהן עוד מעט פלפל שחור.
ממשיכים לטגן על להבה בינונית עוד כ - חמש דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות ל -3-4 דקות. חשוב לשים לב שחלמון הביצה התבשל דיו והתקשה במידה על מנת להמנע מזיהומים חלילה מביצה שאינה מבושלת דיה.
מגישים עם פרוסות באגט טרי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה