יום שבת, 14 בדצמבר 2013

חמים ונעים עם מרק וחמין

המאכלים הקלאסיים של החורף - מרק וחמין. שני המאכלים יכולים להיות בעיתיים לשילוב בתפריט המותאם לאנשים עם מחלת כליות. המרק עשיר בנוזלים ואשלגן, ולעתים גם בזרחן, החמין עתיר תפוחי אדמה וקטניות... מה עושים??? בתזונתון מהדורת ינואר פברואר 2013 יש פירוט על הדרכים המאפשרות להנות משני המאכלים הללו בביטחון גם עם ירידה בתפקוד הכלייתי או עבור מטופלים בדיאליזה.
הערה: גם ירקות שמקורם בלקט קפוא כדאי להרתיח למספר דקות ולהחליף את המים, בבישול מרק או תבשיל.
את גליון התזונתון ניתן להוריד כאן בקישור, או לקרוא בהמשך הפוסט.





חורף חמים ונעים!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה