מתכון קצת חגיגי מתוך עלון מתכונים של חברת סטארקיסט. המרכיבים הידידותיים לכליה משכו מיד את עיני...
2 קישואים בינוניים, חתוכים לאורך לפרוסות דקות
1 יחידה טונה (160 גרם לפני סינון), רצוי במים, מסוננת
100 גרם ריקוטה 5%
חצי כוס נבטי חמניה
מיץ מחצי לימון
פלפל לבן לפי הטעם
קיסמים לסגירת הגלילות
מוציאים מהמחבת, מניחים על נייר סופג ומצננים.
מערבבים בקערה את הטונה המסוננת עם הריקוטה, מיץ הלימון והפלפל הלבן.
שמים כף מהמלית בקצה פרוסת הקישוא, עליה 2-3 נבטי חמניה, ומגלגלים.
סוגרים בעזרת קיסם.
חוזרים על הפעולה עם כל הקישואים, ומגישים.
מנת הגשה: 3 יחידות.
מתאים לאנשים עם סוכרת, מחלת כליות ללא דיאליזה ומטופלי דיאליזה.
יש להתאים את גודל המנה למצב האישי בעזרת הדיאטנית.
גלילות קישוא עם טונה וריקוטה
מבוסס על מתכון של חברת סטארקיסטהמצרכים (כ -12 גלילות)
4 כפות שמן זית2 קישואים בינוניים, חתוכים לאורך לפרוסות דקות
1 יחידה טונה (160 גרם לפני סינון), רצוי במים, מסוננת
100 גרם ריקוטה 5%
חצי כוס נבטי חמניה
מיץ מחצי לימון
פלפל לבן לפי הטעם
קיסמים לסגירת הגלילות
אופן ההכנה
מטגנים את פרוסות הקישואים בשמן הזית במחבת גדולה, כ -2 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון זהוב.מוציאים מהמחבת, מניחים על נייר סופג ומצננים.
מערבבים בקערה את הטונה המסוננת עם הריקוטה, מיץ הלימון והפלפל הלבן.
שמים כף מהמלית בקצה פרוסת הקישוא, עליה 2-3 נבטי חמניה, ומגלגלים.
סוגרים בעזרת קיסם.
חוזרים על הפעולה עם כל הקישואים, ומגישים.
נבטי חמניה |
ערך תזונתי לגלילה
60 קלוריות, 1 גרם פחמימה, 3.4 גרם חלבון, 4.2 גרם שומן, 35 מ"ג זרחן, 85 מ"ג אשלגן, 44 מ"ג נתרן.מנת הגשה: 3 יחידות.
מתאים לאנשים עם סוכרת, מחלת כליות ללא דיאליזה ומטופלי דיאליזה.
יש להתאים את גודל המנה למצב האישי בעזרת הדיאטנית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה