יום שבת, 4 באוקטובר 2014

עוגת הגבינה הקלה של צאלה

שוב אני מגייסת מתכון של אחותי הגדולה צאלה. אי אפשר להגיד על צאלה שהיא חובבת במיוחד את מלאכת הבישול והאפיה, ולכן כשהיא מוצאת מתכון מנצח היא מכינה אותו באופן קבוע.  זו כבר סיבה טובה דיה לשאול אותו ממנה לצורך הפצה.  עוגת הגבינה, שהדרך להכנתה תפורט מיד, היא אורחת קבועה ורצויה באירועים המשפחתיים. אז אולי תרצו להביא אותה אל הסוכה ברוח ימים אלה? 


עוגת הגבינה הקלה של צאלה



המצרכים ואופן ההכנה (20 פרוסות)



לגבינה:

750 גר' גבינה לבנה 5%
2 כפות מלאות קורנפלור
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
4/5 כוס סוכר

מערבבים את הגבינה, הקורנפלור, החלמונים והסוכר.

לתחתית:

15 פתיבר גדולים בטעם קקאו – מרסקים ומוסיפים 5 כפות שמן קנולה, 
משטחים בתבנית משומנת  ומהדקים עם הכף.

מדליקים את התנור ל- 100 מעלות.

מקציפים את החלבונים, מוסיפים בעדינות לגבינה.
יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים,  ומכניסים לתנור ל- 3 שעות אפייה.





עוגת הגבינה. רציתי לצלם אותה שלמה ולא הספקתי...


פרוסה מהעוגה מוגשת ליד קיגל. גם לקיגל יצורף בקרוב מתכון...

ערך תזונתי לפרוסת עוגה ( כ -20 פרוסות בעוגה)

127 קלוריות, 12 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 77 מ"ג זרחן, 85 מ"ג אשלגן, 104 מ"ג נתרן.

לאנשים עם סוכרת: כל פרוסת עוגה היא תחליף לכפרוסת לחם  (בכמות הפחמימות).
אם רוצים להפחית עוד מעט בכמות הפחמימות, אפשר להחליף חצי מכמות הסוכר באבקת ממתיק מלאכותי לאפיה. אז נקבל 116 קלוריות ו -  9 גרם פחמימות לפרוסת עוגה.

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה