יום שבת, 6 בדצמבר 2014

מאפינס התפוחים של הילטון

לאחרונה יצא לי להתארח לארוחת בוקר בבית המלון הילטון ברלין. ותראו מה מצאתי שם ! (בין כל היתר... מילקי אגב לא היה) ובכן מצאתי מאפינס תפוחים. אבל לא סתם מאפינס תפוחים, אלא כאלה שנראים ממש טוב. ולא רק שנראים ממש טוב, תוכלו לראות בתמונה השניה שהמלון דואג להפיץ את הבשורה ומצרף את המתכון לטובת האורחים. עד כאן הכל טוב ויפה. אלא מה, המתכון ב... גרמנית :(  אמנם איני דוברת גרמנית, אך היום בעידן הרשתות החברתיות לא צריך לדעת גרמנית, כל מה שצריך זה לפרסם פוסט עם הטקסט, וחיש מהר לקבל תרגום. נחלץ לעזרתי במהירות צרי בריקנר, ועל כך תודה ענקית לך צרי!!! לאחר שיש תרגום, לא נותר אלא לנסות את המתכון ואז להפיצו. להלן:



מאפינס תפוחים בהילטון ברלין

עם המתכון למעוניינים



המתכון


מאפינס התפוחים של הילטון


מצרכים  (12 מאפינס)

175 גר' סוכר (קצת פחות מכוס) או ממתיק "כמו סוכר"
250 גר' תפוחי עץ חמוצים (כ -2 תפוחים בינוניים)
1 כף מיץ לימון
200 גרם קמח (ככוס וחצי)
1 כפית סודה לשתיה
0.5 כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח (מיותר, לא לשים!)
2 כפיות קינמון
2 ביצים
150 גר' חמאה או 3/4 כוס שמן קנולה
7 כפות מים (היה חלב, הורדתי לטובת הפחתת הזרחן)
כפית אבקת סוכר לקישוט

כמו שאתם רואים, אצל הגרמנים הכל בדיוק של גרמים ולא של כוסות. אני הוספתי את הכמיות ללא שקילה לנוחיותכם. אם אפשרי לשקול כל רכיב - עדיף!


250 גרם תפוחים חתוכים


הוראות הכנה

שוטפים את התפוחים, מסירים  את הליבה וחותכים לחתיכות קטנות. מערבבים את התפוחים החתוכים עם מיץ הלימון.
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר או הממתיק, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקינמון.
בקערה נוספת מערבבים את את הביצים עם החמאה או השמן והמים. מערבבים את התערובת היבשה עם תערובת הביצים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את חתיכות התפוחים.
יוצקים את הבצק לתוך תבנית משומנת  של המאפינס. ומכניסים  לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות ל - 25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי. מצננים, ולפני ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר.

ערך תזונתי למאפין (עם סוכר)

236 קלוריות, 29.4 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 11.7 גרם שןמן, 42 מ"ג זרחן, 55 מ"ג אשלגן, 176 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למאפין (עם ממתיק)

184 קלוריות, 14.8 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 11.7 גרם שומן, 42 מ"ג זרחן, 55 מ"ג אשלגן, 176 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, רצוי בהכנה עם הממתיק, אז כל מאפין מחליף פרוסת לחם בכמות הפחמימות. מאפינס שהוכן עם סוכר מחליף 2 פרוסות לחם בכמות הפחמימות.


בתאבון :)



עם ממתיק ושמן

עם סוכר וחמאה

הצעת הגשה עם המאפין - תה עם קינמון וחתיכות תפוח




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה