בשבת גשומה אחת התארחתי עם כל המשפחה אצל קרין ועופר. קרין הכינה מטעמים כיד המלך, ומבין מגוון הסלטים שהוגשו היה סלט אחד שצד מיד את עיני: סלט חסה עם תפוח ואגס. גם הרוטב היה טעים מאוד, ולשמחתי כל מרכיביו ידידותיים לכליות. ברור שמיד רשמתי את המתכון, והרי הוא לפניכם. אולי תגישו לצד הלביבות בחנוכה :)
אגס חתוך לפרוסות דקות
תפוח חתוך לפרוסות דקות
4 כפות מיץ תפוחים טבעי
מיץ מחצי לימון
3 כפות חומץ בן יין
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
את הפירות חותכים ומוסיפים ממש לפני ההגשה.
מערבבים היטב עם הרוטב ומגישים.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנת סלט מהווה תחליף לשליש פרוסת לחם (בכמות הפחמימות).
דל חלבון, לכן מתאים במיוחד גם לאנשים עם אי ספיקת כליות שאינם מטופלים בדיאליזה.
בתאבון!
סלט החסה והפירות של קרין
המצרכים (8 מנות, 3-4 כפות למנה)
20 עלי חסה ערבית שטופים וקצוציםאגס חתוך לפרוסות דקות
תפוח חתוך לפרוסות דקות
לרוטב
3 כפות שמן זית4 כפות מיץ תפוחים טבעי
מיץ מחצי לימון
3 כפות חומץ בן יין
הוראות הכנה
שוטפים וקוצצים את עלי החסה.מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
את הפירות חותכים ומוסיפים ממש לפני ההגשה.
מערבבים היטב עם הרוטב ומגישים.
סלט החסה של קרין |
ערך תזונתי למנה
60 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 0.5 גרם חלבון, 3.8 גרם שומן, 14 מ"ג זרחן, 8 מ"ג נתרן, 140 מ"ג אשלגן.מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנת סלט מהווה תחליף לשליש פרוסת לחם (בכמות הפחמימות).
דל חלבון, לכן מתאים במיוחד גם לאנשים עם אי ספיקת כליות שאינם מטופלים בדיאליזה.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה