יום שישי, 6 בפברואר 2015

בצקניות ( או שפצלה )

לבצקניות נחשפתי לראשונה בעת טיול ליער השחור. שם זו תוספת קבועה לארוחות, והן גם גודשות את חנויות המזכרות.
ואז חשבתי לעצמי, למה לא נוסיף את השפצלה לרשימת התוספות הקבועות של ארוחת הצהריים ? (מותר גם בערב ...:)) גם ההרכב ידידותי לכליות, בהכנה ביתית ניתן לשלוט בכמות המלח, גם קל להכנה, ומה עוד נבקש?
בהמשך התברר שגם חמותי מכינה את הבצקניות הללו, ממש הרגשתי כאילו חזרתי שוב ליער השחור...

ניצן עם השפצלה בחנויות המזכרות של היער השחור




בצקניות (שפצלה)

המצרכים (ל -6 מנות , כל מנה  3 כפות מלאות)

2 כוסות קמח
2 ביצים*
2 כוסות מים
קורט מלח

חמותי מכינה את המתכון עם ביצה אחת, ואומרת שכך הבצק יוצא רך יותר. אני מעדיפה עם 2 ביצים להעשרה חלבונית. אם אתם זקוקים לתפריט דל חלבון, או סתם מתחשק לכם לשים רק ביצה אחת, בבקשה. כדי להפחית מעט את כמות הזרחן אפשר לשים 1 ביצה ועוד 1 חלבון ביצה (היות וכל הזרחן של הביצה מרוכז בחלמון).

אופן ההכנה

שמים את הקמח, המלח והביצים בקערה. מוסיפים מחצית מכמות המים, ומערבבים.
מוסיפים את יתרת המים בהדרגה על פי הצורך, לקבלת תערובת לא דלילה מדי אך עדין נוזלית במרקם חלק ללא גושים.
בסיר מרתיחים מים עם קורט מלח, מניחים את המכשיר להכנת השפצלה על הסיר, ויוצקים לתוך התא את התערובת. 
מזיזים את התא שמאלה וימינה עד שכל התערובת מסתיימת. אם אין לכם את המכשיר זו כלל לא בעיה - תוכלו להשתמש במסננת פסטה או בפומפיה עם חורים גדולים במקומה.
מבשלים את השפצלה עד שהם צפים על פני המים, מסננים ומגישים.

מצ"ב כאן סרטון המדגים את אופן הכנת השפצלה, כולל השימוש במכשיר המיוחד. הסרטון הוא באנגלית, אך ניתן לראות את אופן השימוש גם אם לא מבינים בדיוק מה הוא אומר... מומלץ :)

מקובל להגיש את השפצלה עם בשר או גולש, אך אתם תרגישו חופשי להגיש כרצונכם, הולך טוב גם לצד גבינה לבנה או קוטג' למשל.... או כתוספת למרק.

רוטב של בשר, הידעתם?

את השפצלה מקובל להגיש עם הרוטב של הבשר. חשוב לדעת כי רוטב של בשר הינו עשיר באשלגן! במהלך הבישול יוצא אשלגן מהבשר למי הבישול, ומתרכז ברוטב. אם מתבשלים ברוטב גם ירקות, מצטרף גם האשלגן שלהם לרוטב. לכן, כאשר יש צורך בתפריט דל אשלגן, חשוב להמעיט באכילת רטבים העשויים מבשר ו/או ירקות. 


המכשיר להכנת השפצלה - להשיג בחנויות לכלי בית


השפצלה מוגש עם בשר

השפצלה מוגש עם בשר, סלט כרוב וגזר, ופלפל בתחמיץ - צלחת ידידותית לכליות!

ערך תזונתי למנת שפצלה (3 כפות מלאות)


154 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 2.1 גרם שומן, 73 מ"ג זרחן, 62 מ"ג אשלגן, 91 מ"ג נתרן. 

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנת שפצלה הינה תחליף לשתי פרוסות לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה