יום ראשון, 24 במאי 2015

הקטאיף של הדיל במילוי גבינה - לרמדאן ולכל ימות השנה

הקטאיף הוא אחד המאכלים המסורתיים  בתקופת הרמדאן ועיד אל פיטר. את הקטאיף מכינים עם אגוזים או גבינה. כאן בגרסת הגבינה המתאימה יותר במקרה של מחלת כליות: פחות אשלגן וזרחן, יותר חלבון איכותי להעשרת התפריט.
להלן הגרסה של הדיל עבוד למאכל המתקתק:

קטאיף במילוי גבינה 


מצרכים  (20 מנות )


לבצק 


2 כוסות קמח לבן

1 כוס מים

כפית שמרים

2 כפות סוכר

כפית אבקת אפייה



למלית 


200 גר' גבינה לבנה ערבית 16% שומן (למשל של מחלבת אל ראמה) מושרה במים 12 שעות ( יש להחליף את המים אחרי 6 שעות ).

כפית סוכר

2 טיפות מי ורדים



לסירופ 


כוס מים

כוס סוכר

כפית מיץ לימון

2 טיפות מי ורדים


הוראות הכנה


מכינים את הבצק: בקערה גדולה מכניסים את כל המצרכים לבצק ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.

ממתינים חצי שעה בטמפרטורת החדר. ובינתיים מכינים את המלית: מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר ומי הורדים.

למחבת טפלון חמה ( אין צורך בשימון ) יוצקים בעזרת מצקת מנות מהבלילה, לקבלת עיגולים בקוטר כ - 10 ס"מ.

מטגנים 2-3 דקות, עד שהקטאיף נפרדים בקלות מהמחבת או עד שמופיעים בהם בועות (מטגנים רק מצד אחד!).

על הצד שאינו מטוגן שמים כף מהמלית, מקפלים לחצי, ומהדקים את הקצוות כך שמתקבל כיסון.

מניחים את הקטאיף על גבי תבנית מכוסה בנייר אפיה, ומכניסים לתוך תנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כעשר דקות עד לקבלת צבע זהבהב משני הצדדים.

מכינים את הסירופ : מרתיחים יחד את כל המצרכים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס.

על הקטאיף המוכנים מוזגים את הסירופ לאחר שהתקרר – כף סירופ לכל יחידה .



הקטאיף של הדיל


הדיל עבוד. תודה על המתכונים!



ערכים תזונתיים ליחידה:
קלוריות (קק"ל)
פחמימות (גר')
חלבון (גר')
שומן (גר' )
נתרן (מ"ג )
זרחן(מ"ג)
אשלגן (מ"ג )
101
18
3.2
1.7
40
39
17


אנשים עם סוכרת יכולים לשים קצת פחות מהסירופ או לוותר עליו...
עם  כפית סירופ למנה כל יחידת קטאיף מהווה תחליף לפרוסת לחם (כ - 15 גרם פחמימות).

חג שמח ובתאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה