מתחשק לכם עוגה אמיתית של פיות? הפעם הכנו בבית מתכון של עוגת פיות ישר מהספר שהבת שלי קוראת... :)
מוזמנים לקפוץ לרגע לעולם האגדות...
עוגת האוכמניות של הפיות
כפית אבקת אפיה
כוס סוכר (או כוס ממתיק "כמו סוכר")
100 גרם חמאה
2 ביצים ועוד חלבון ביצה (במקום 2 ביצים..)
כפית תמצית וניל
חצי כוס מים (במקום חצי כוס חלב)
כוס וחצי אוכמניות (אפשר קפואות) מעורבבות עם כף קמח
(ויתרתי על כפית מלח)
לציפוי
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס קמח
50 גרם חמאה
כפית קינמון
או במקום כל זה: כפית אבקת סוכר
מערבבים את הקמח ואבקת האפיה בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, החמאה, הביצים והוניל.
מוסיפים את תערובת הרטובה ליבשה לסרוגין עם חצי כוס מים.
מערבבים את האוכמניות עם כף קמח, ומקפלים אותן לתערובת בעדינות .
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, ואם רוצים מכינים ציפוי. אני פיזרתי כפית אבקת סוכר לפני ההגשה, וזה היה נהדר...
להכנת הציפוי לפי המתכון המקורי מערבבים את כל המצרכים עד קבלת תערובת פירורית, ומפזרים באופן אחיד על העוגה לפני האפיה.
מתאים לאנשים עם סוכרת, רצוי עם הממתיק במקום סוכר, כל פרוסת עוגה עם ממתיק מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.
העוגה לא תפחה הרבה עם כפית אבקת אפיה, ונראתה באמת כמו עוגה לפיות... :)
המרקם גם טיפה דחוס, אבל העוגה בכל זאת טעימה מאוד, גם עם הממתיק המלאכותי.
אבקת אפיה מכילה תוספי זרחן, כך שעדיף להשתמש בה כמה שפחות. אם מתאים לכם עוגת פיות - תשאירו רק כפית... אם לא, שימו קצת יותר (שקית שלמה).
מוזמנים לקפוץ לרגע לעולם האגדות...
כריכת הספר |
מתכון מקורי דף 1 |
מתכון מקורי דף 2 |
מתכון מקורי דף 3 |
מתכון מקורי דף 4 |
עוגת האוכמניות של הפיות
המצרכים (12 מנות)
כוס וחצי קמחכפית אבקת אפיה
כוס סוכר (או כוס ממתיק "כמו סוכר")
100 גרם חמאה
2 ביצים ועוד חלבון ביצה (במקום 2 ביצים..)
כפית תמצית וניל
חצי כוס מים (במקום חצי כוס חלב)
כוס וחצי אוכמניות (אפשר קפואות) מעורבבות עם כף קמח
(ויתרתי על כפית מלח)
לציפוי
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס קמח
50 גרם חמאה
כפית קינמון
או במקום כל זה: כפית אבקת סוכר
הוראות הכנה
מחממים תנור ל -175 מעלות.מערבבים את הקמח ואבקת האפיה בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, החמאה, הביצים והוניל.
מוסיפים את תערובת הרטובה ליבשה לסרוגין עם חצי כוס מים.
מערבבים את האוכמניות עם כף קמח, ומקפלים אותן לתערובת בעדינות .
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, ואם רוצים מכינים ציפוי. אני פיזרתי כפית אבקת סוכר לפני ההגשה, וזה היה נהדר...
להכנת הציפוי לפי המתכון המקורי מערבבים את כל המצרכים עד קבלת תערובת פירורית, ומפזרים באופן אחיד על העוגה לפני האפיה.
תבנית קוגלהוף. נתנה לעוגה את צורתה היפה |
ערך תזונתי למנה (עם סוכר)
190 קלוריות, 26 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 46 מ"ג זרחן, 69 מ"ג נתרן, 46 מ"ג אשלגן.ערך תזונתי למנה (עם ממתיק)
143 קלוריות, 13 גרם פחמימות. היתר ללא שינוי.מתאים לאנשים עם סוכרת, רצוי עם הממתיק במקום סוכר, כל פרוסת עוגה עם ממתיק מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.
עוגת הפיות מוכנה, עם אבקת סוכר |
שינויים מהמתכון המקורי
במקום חלב שמתי מים (פחות זרחן ואשלגן), ויתרתי על תוספת המלח, הוספתי עוד חלבון ביצה (להעשרת חלבון, ללא החלמון העשיר בזרחן). הוספתי אפשרות לממתיק מלאכותי.העוגה לא תפחה הרבה עם כפית אבקת אפיה, ונראתה באמת כמו עוגה לפיות... :)
המרקם גם טיפה דחוס, אבל העוגה בכל זאת טעימה מאוד, גם עם הממתיק המלאכותי.
אבקת אפיה מכילה תוספי זרחן, כך שעדיף להשתמש בה כמה שפחות. אם מתאים לכם עוגת פיות - תשאירו רק כפית... אם לא, שימו קצת יותר (שקית שלמה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה