צו השעה הוא להפחית את כמות הסוכר והמלח במזון, וכל הציבור נקרא לדגל. אלו הסובלים מפגיעה בתפקוד הכליות, ובמיוחד בשילוב של מחלת הסוכרת, כבר מכירים היטב את המציאות הקולינרית הזו.
על מנת לתת קצת טעם למזון (ולחיים בעצם, לא?) קיימה לאחרונה חברת תנובה בשיתוף השף הבריא שגיא שוורץ סדנאות בישול ייחודיות לדיאטניות, בהן נלמדו עקרונות מרכזיים בבישול מופחת סוכר ומלח, תוך שמירה על הטעם. ברור שהתייצבתי שם כדי לדווח...וכן , יש מתכונים!
בחרתי מבין המתכונים שהוכנו בסדנה מספר מתכונים שעוברים גם את דרישות הסף של התפריט הידידותי לכליות: לא יותר מדי אשלגן וזרחן.
בסדנה הוצגו בין היתר מוצרי תנובה מופחתי מלח (נתרן) - קוטג' וגבינה לבנה. וכמובן גם גבינת הכנען הותיקה והטובה.
בפוסטים הקרובים אביא לכם ממטעמי הסדנה, ונתחיל בטעם מתוק: פנקייקים עם גבינה ואגסים.
בתמונות לעיל מופיע המתכון המקורי מהסדנה. על מנת להפוך אותו לידידותי לכליות כמובן שהייתי חייבת לשנות קצת... החלפתי קמח מלא בקמח לבן, חלב במים (והוספתי קצת יותר חמאה לפיצוי... ), הפחתתי למינימום את כמות אבקת האפיה, ובמקום ביצה שלמה - 2 חלבוני ביצה.
שינויים אלה מטרתם להפחית במידת האפשר את תכולת האשלגן, ובעיקר הזרחן, תוך פגיעה מינימלית בטעם.
חצי גביע גבינה לבנה דלת נתרן (125 גרם)
חצי כוס מים
שקית סוכר וניל
חצי כפית שטוחה אבקת אפיה
1 אגס קלוף מגורר
2 חלבוני ביצה
2 כפיות חמאה מומסת
גרידת לימון
2 כפיות חמאה לטיגון
בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את המים, הביצה, החמאה המומסת, הגבינה ,האגס המגורר וגרידת הלימון.
מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים בהדרגה, מערבבים בעזרת המטרפה.
ממתינים כחצי שעה.
מחממים מחבת טפלון גדולה, וממסים בה שליש כפית חמאה.
יוצקים למחבת כחצי מצקת (או מצקת קטנה) מהבלילה, ומטגנים על אש ביניונית.
כשמופיעות בועות על הפנקייק הופכים אותו ומטגנים כחצי דקה נוספת.
מוסיפים חמאה למחבת במהלך הטיגון לפי הצורך.
להגשה - חצי כפית דבש או סירופ מייפל או ריבה לייט או ממתיק מלאכותי או גבינה לבנה/קוטג'
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה היא תחליף לפרוסת לחם ושליש בכמות הפחמימות. מומלץ להגיש עם גבינה לבנה או מעט ממתיק מלאכותי או כפית ריבה לייט, על מנת לא להעמיס יתר פחמימות על המנה.
עד כאן המתכון הראשון מהסדנה, אך יש עוד למה לצפות!
בתאבון!!
על מנת לתת קצת טעם למזון (ולחיים בעצם, לא?) קיימה לאחרונה חברת תנובה בשיתוף השף הבריא שגיא שוורץ סדנאות בישול ייחודיות לדיאטניות, בהן נלמדו עקרונות מרכזיים בבישול מופחת סוכר ומלח, תוך שמירה על הטעם. ברור שהתייצבתי שם כדי לדווח...וכן , יש מתכונים!
בחרתי מבין המתכונים שהוכנו בסדנה מספר מתכונים שעוברים גם את דרישות הסף של התפריט הידידותי לכליות: לא יותר מדי אשלגן וזרחן.
השף הבריא שגיא שוורץ ואני - בפתיחת הסדנה |
ממלאות אחר המלצת השף - ומתחילות את הסדנה בראש טוב |
קוטג' וגבינה לבנה עם פחות מלח - חפשו על המדפים |
בסדנה הוצגו בין היתר מוצרי תנובה מופחתי מלח (נתרן) - קוטג' וגבינה לבנה. וכמובן גם גבינת הכנען הותיקה והטובה.
בפוסטים הקרובים אביא לכם ממטעמי הסדנה, ונתחיל בטעם מתוק: פנקייקים עם גבינה ואגסים.
פנקייקס גבינה ואגסים
המתכון המקורי |
בתמונות לעיל מופיע המתכון המקורי מהסדנה. על מנת להפוך אותו לידידותי לכליות כמובן שהייתי חייבת לשנות קצת... החלפתי קמח מלא בקמח לבן, חלב במים (והוספתי קצת יותר חמאה לפיצוי... ), הפחתתי למינימום את כמות אבקת האפיה, ובמקום ביצה שלמה - 2 חלבוני ביצה.
שינויים אלה מטרתם להפחית במידת האפשר את תכולת האשלגן, ובעיקר הזרחן, תוך פגיעה מינימלית בטעם.
המצרכים (5 מנות)
כוס קמח לבןחצי גביע גבינה לבנה דלת נתרן (125 גרם)
חצי כוס מים
שקית סוכר וניל
חצי כפית שטוחה אבקת אפיה
1 אגס קלוף מגורר
2 חלבוני ביצה
2 כפיות חמאה מומסת
גרידת לימון
2 כפיות חמאה לטיגון
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את המים, הביצה, החמאה המומסת, הגבינה ,האגס המגורר וגרידת הלימון.
מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים בהדרגה, מערבבים בעזרת המטרפה.
ממתינים כחצי שעה.
מחממים מחבת טפלון גדולה, וממסים בה שליש כפית חמאה.
יוצקים למחבת כחצי מצקת (או מצקת קטנה) מהבלילה, ומטגנים על אש ביניונית.
כשמופיעות בועות על הפנקייק הופכים אותו ומטגנים כחצי דקה נוספת.
מוסיפים חמאה למחבת במהלך הטיגון לפי הצורך.
להגשה - חצי כפית דבש או סירופ מייפל או ריבה לייט או ממתיק מלאכותי או גבינה לבנה/קוטג'
חן, סנדי ונועה מטגנות את הפנקייקים |
הפנקייקים לפני ההגשה... |
הפנקייק הוגש בסדנה עם סלט פירות. להפחתה באשלגן עדיף להגיש עם כפית דבש או סירופ מייפל. אני אוהבת לשים גבינה לבנה - מומלץ אם נשמע לכם טעים... :) |
ערך תזונתי למנה (5 פנקייקים, או שתחשבו לפי כמות הפנקייקים שיצאו לכם, מצורף גם החישוב לכל המתכון)
791 (158) קלוריות, 108 (21) גרם פחמימות, 31 (6) גרם חלבון, 24(5) גרם שומן, 350 (70) מ"ג זרחן, 526 (105) מ"ג אשלגן, 430 (86) מ"ג נתרן.מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה היא תחליף לפרוסת לחם ושליש בכמות הפחמימות. מומלץ להגיש עם גבינה לבנה או מעט ממתיק מלאכותי או כפית ריבה לייט, על מנת לא להעמיס יתר פחמימות על המנה.
עד כאן המתכון הראשון מהסדנה, אך יש עוד למה לצפות!
בתאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה